Meny

Vedgår «umenneskelig handling»

Mange har tent lys og lagt ned blomster og kosedyr utenfor barnehagen i Dendermonde i Belgia, der to små barn på seks og ni måneder og en kvinnelig ansatt ble knivdrept sist fredag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å ha drept to babyer og en 54 år gammel kvinnelig ansatt i en barnehage i Belgia, har begynt å snakke med advokaten sin.

20 år gamler Kim De Gelder har hele tiden nektet å si noe som helst i politiavhør, men har nå begynt å snakke med sin advokat Jaak Haentjens. Ifølge advokaten sier 20-åringen at han ikke husker noe av fredagens knivangrep, men at han medgir å ha gjort noe «umenneskelig», melder nyhetsbyrået Belga.

– Han beklager det han har gjort, men det er å trekke det for langt å si at han angrer seg, sier Haentjens.

Ukjent motiv

Motivet for drapene er ukjent. Advokaten sier han har spurt De Gelder hvorfor han angrep små barn, men fikk ikke noe svar på det.

I angrepet mot barnehagen i Dendermonde i forrige uke ble også tolv personer skadd, ti av dem barn. Politiet mener også at De Gelder drepte en 73 år gammel kvinne i Beveren utenfor Antwerpen tidligere denne måneden.

Tirsdag ble 20-åringen varetektsfengslet i ytterligere én måned.

Nektet innleggelse

Belgiske medier skriver tirsdag at De Gelders foreldre for to år siden forsøkte å få sønnen innlagt ved en psykiatrisk institusjon etter at han hadde «oppført seg merkelig». Han skal blant annet ha sagt at han hørte stemmer inne i hodet sitt.

Men De Gelder ble avvist, blant annet fordi han allerede fikk behandling for depresjoner. Dermed mente fagpersonell at det ikke var nødvendig å legge ham inn. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus