Meny

Skal skrive Sonja-biografi

Ingar Sletten Kolloen skal skrive dronnings Sonjas biografi. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dronning Sonjas liv fra oppveksten i Oslo og fram til i dag skal bli bok. Forfatter av biografien er Ingar Sletten Kolloen, som i høst gjorde suksess med boka om Snåsamannen.

Biografien vil ta for seg hele dronning Sonjas liv. Den utgis på Gyldendal Norsk Forlag og planlegges å være tilgjengelig i butikkhyllene tidligst høsten 2011.

Forlaget beskriver biografien allerede nå som omfattende. Den vil belyse dronning Sonjas oppvekst i Oslo, studieårene i utlandet og forholdet til kronprins Harald fram til de giftet seg i 1968. Biografien vil videre ta for seg tiden som kronprinsesse, livet som dronning etter kong Olavs bortgang i 1991 og rollen som svigermor, farmor og mormor etter årtusenskiftet.

Ingar Sletten Kolloen har tidligere skrevet kritikerroste og prisvinnende biografier om lyrikeren Tor Jonsson samt Nobelpris-vinneren Knut Hamsun, en bok som er under oversettelse til ni språk. Kolloen har også skrevet to skuespill og en roman. Boka «Snåsamannen» om helbrederen Joralf Gjerstad ble en av fjorårets største boksuksesser. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus