Meny

Castro til Moskva

Cubas president Raul Castro møter journalister ved Jose Marti International Airport i Havana. Foto: Scanpix/EPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Raul Castro reiser til Russland for sitt første statsbesøk som Cubas leder.

Sovjet og Cuba var nære allierte under den kalde krigen, og de to landene har igjen nærmet seg de siste årene. Statsbesøket er et eksempel på denne tilnærmingen.

Castro og Russlands president Dmitri Medvedev har et uformelt møte i den russiske presidentboligen utenfor Moskva torsdag. Siden følger en offisiell sammenkomst fredag. Raul Castro, broren til Cubas mangeårige leder Fidel, skal tilbringe en uke i Moskva, ifølge russiske myndigheter.

Medvedev inviterte Raul Castro til Moskva da han besøkte den kommunistiske øystaten i Kariben i november. Målet med Medvedevs latinamerikansk rundtur var å styrke russisk innflytelse i regionen.

I desember besøkte russiske krigsskip USAs mangeårige fiende Cuba for første gang siden Sovjet-tiden.

Forbindelsen mellom Cuba og Russland var svak gjennom 90-tallet, etter Sovjetunionens sammenbrudd. Etter at daværende russisk president Vladimir Putin besøkte landet i år 2000 har det vært en tendens til økt kontakt.

Russland vurderer å gi Cuba et lån på 20 millioner dollar, som skal brukes til innkjøp av russiske varer, erklærte Putin (nå russisk statsminister) i forrige uke.

Raul Castro har ledet Cuba siden 2006, da broren hans, mangeårig leder og revolusjonært ikon Fidel Castro, ble tvunget til å gå av, av hensyn til sin helse.

Oversatt og tilrettelagt av Ole Peder Giæver.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus