Meny

Kvinne i USA fødte åttlinger

Legene Karen Maples, Harold Henry og Mandhir Gupta ved Kaiser Permanente Bellflower Medical Center i Bellflower, California, tok imot åttlingene. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i California har nedkommet med åtte små babyer på en gang. Det er det andre kjente tilfellet i USA med åttlingfødsel.

De seks små guttene og to jentene ligger på prematuravdelingen på et sykehus i Bellflower utenfor Los Angeles. Ifølge fødselslege Karen Maples er tilstanden til barna stabil, selv om to av dem får hjelp til å puste fra respirator. Spedbarna veide mellom 680 og 1.470 gram da de kom til verden.

Barna ble forløst med keisersnitt ni uker for tidlig. Det tok fem minutter å hente dem ut, og et team på til sammen 46 leger, sykepleiere, jordmødre og barnepleiere var med på forløsningen.

Legene trodde mor ventet sju barn, derfor var overraskelsen stor da de fant enda en liten en.

Forrige gang det ble født åttlinger i USA der alle overlevde forløsningen var i Texas i 1998. Ett av barna døde en uke etter fødselen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus