Skambankt: «Hardt Regn» (Dog Job/Tuba)For lite vold

For lite vold
For lite vold
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSkambankt deler ut ørefiker og en og annen uppercut på sin tredje plate.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med et navn som Skambankt forventer man seg full trøkk og brutal behandling av øregangene. Omtrent sånn som de låt på debutplaten.

Allerede ved forrige korsvei («Eliksir» fra 2007) var det ting som tydet på at gutta hadde fått ut den verste aggresjonen. På «Hardt Regn» tar de den enda mer ned og melodiføringen er tydeligere enn før.

«Hardt Regn»«Hardt Regn»

I forhold til de tidligere utgivelsene er produksjonenpå «Hardt Regn» langt luftigere og hvert instrument er gitt mer pusterom. Sånn sett snur bandet fokus mot selve låtene som ikke lenger kan gjemme seg bak lydmuren. Men er låtene gode nok?

Tja. Etter en del omdreininger i spilleren er det noen spor som skiller seg ut i positiv retning. «Vår Bør» har vokst mye siden første gjennomhøring, men med sin svært rolige åpning mener jeg at den ikke egner seg som første spor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På et Skambankt-album burde enten «Slukk Meg (For Eg Brenner)» eller «Når Du Ber Din Nød» åpnet ballet - to temposterke, fengende rocklåter. Disse kommer i stedet, sammen med den noe roligere, men like fengende «Malin» helt mot slutten av albumet. Tar jeg med «Løgnprofitør», som svinger bra med sitt Kyuss-aktige signaturriff, skulle vel høydepunktene være nevnt.

Resten av materialet er på ingen måte svakt, men det er for få kremlåter til å heve produktet noe særlig over middels. I tillegg er låtplassering viktig for å få et album til å fungere optimalt, og her har Skambankt bommet denne gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder lyrikken har bandet tatt et langt steg i riktig retning. Det går mye på menneskelige følelser, mens flere av tekstene oppleves som personlige. Det er en gjennomgående dyster stemning og rogalandsdialekten viser seg igjen som godt egnet til å formidle norske tekster.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for kritikken over er «Hardt Regn» et relativt god rockalbum. Skambankt er imidlertid best når de trøkker til som mest - jeg vil ha juling for svingende, og da setter jeg heller på debuten. At de vil utvikle seg har jeg stor forståelse for, men da må låtskriverpennen kvesses ytterligere. Denne gangen: Godkjent under tvil.