Foreldrefradrag

Foreldrefradraget skal dekke utgifter til pass og stell av barn. Du kan få fradrag for barn som er 11 år eller yngre ved utgangen av 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Foreldrefradrag
Om foreldrefradrag i Lignings-ABC.

Tidligere fikk man et standardisert fradrag hvis man ikke kunne legitimere utgiftene. Det standardiserte fradraget er nå fjernet. Bruker du svart dagmamma, får du med andre ord ingen fradrag for henne i selvangivelsen din. Du får kun fradrag for legitimerte utgifter.

Du kan trekke fra maksimalt 25.000 for ett barn, og deretter 15.000 kroner for hvert barn utover ett. Maksimalt fradrag for to barn er dermed 40.000 kroner, for tre barn 55.000 kroner.

Du kan også få foreldrefradrag for barn som er eldre enn 11 år dersom barnet har særlig behov for omsorg og pleie. Det er ingen aldersgrense.

Du kan trekke fra reisekostnader til transport av barn til og fra barnehage, innenfor de normale beløpsrammer. Ved bruk av egen bil kan du bruke satsen på 1.50 kroner.

Fradraget føres normalt med en halvpart på hver av ektefeller/samboere. Dette kan om ønskelig endres. Dette har bare skattemessig betydning hvis den ene parten har svært lav inntekt.

Det er ikke alle barnehager og dagmammaer som har plikt til å levere oppgave til ligningsmyndighetene. Da må du selv huske på å føre opp disse kostnadene.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.

Personvernpolicy