Meny

Anmelder kommuner for trafficking

Arbeidet for hundre kroner dagen på sykehjem. Illustrasjonsfoto: Colourbox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO anmelder Stavanger og tre andre kommuner på Vestlandet for slavearbeid og trafficking.

Saken dreier seg om ukrainske helsearbeidere som arbeidet for hundre kroner dagen på sykehjem.

– De fire kommunene Stavanger, Karmøy, Vindafjord og Sveio er alle anmeldt. I tillegg er også rekrutteringsbyrået Norsk Helsepersonell anmeldt, sier LOs distriktssekretær i Rogaland, Øystein Hansen til frifagbevegelse.no.

Det er LO i Rogaland og LO i Haugesund og Omegn som står bak anmeldelsen.

– Anmeldelsen kom nå fordi kommunene eller Norsk Helsepersonell AS har sagt opp kontraktene med helsepersonellet fra Ukraina. I klartekst har de fått beskjed om at de skal pakke kofferten og reise hjem. Hvis dette skjer, vil viktige vitner forsvinne ut av landet, sier Hansen.

Han sier LO er opptatt av å sikre helsepersonellets rettigheter. De er også sterkt bekymret for hva som kan skje med de ukrainske helsearbeiderne når de vender tilbake til Ukraina.

– Vi har hørt at hver har lånt 2.000 amerikanske dollar på det svarte markedet for å komme til Norge. Dersom de ikke kan innfri lånene ved hjemkomsten, er vi bekymret for deres liv, sier Hansen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus