Meny

Danmark kan hjelpe Norge til semifinale

Danmark's Lasse Boesen kan hjelpe Norge. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har VM-semifinale innen rekkevidde. Dansk poeng mot Tyskland og norsk seier over Polen tirsdag, rydder vei for det.

Danmark spiller før Norge tirsdag. Danskene kan fortsatt unngå en plass blant de to beste i puljen. Dermed må de legge alt i kampen mot skadeskutte tyskere.

Tar Tyskland ett poeng og Norge vinner, går de norske foran tyskerne på innbyrdes oppgjør (25-24).

Norge kan også gå til semifinale med uavgjort mot Polen. Dersom Norge, Tyskland og Polen havner på fem poeng, er Norge klar for semifinale fordi nordmennene har bedre innbyrdes resultat mot de to lagene.

Dersom Tyskland, Polen, Norge og Serbia havner på fem poeng, er det Tyskland som tar en meget viktig annenplass og går til semifinalen.

Dersom Danmark taper mot Tyskland mens Polen tar seg av Norge, er danskene utslått. Polakkene tar seg da videre på innbyrdes oppgjør.

Norge kan bli blant de to første i gruppen og gå til semifinale, men kan i verste fall bli nummer fem i hovedrunden. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus