Meny

Søndre Land: Søsteren ble redd

Rettssaken etter drapene på Vollheim gård går i Gjøvik tingrett. For et år siden fant politiet først en død person, siden en til, på gården i Søndre Land i Oppland. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med fast røst forklarte Berit Thorstensen (52) at hun ble redd da hun forsto at Jan Petter Arstad var blitt kastet i brønnen.

Etter at broren, Knut Arne Thorstensen (34), har sittet nesten en uke i vitneboksen i Gjøvik tingrett, var det endelig tid for storesøsterens forklaring mandag ettermiddag. I motsetning til lillebroren kunne hun gi en klarere skildring av livet, fellesskapet og rusmisbruket på gården.

Hun beskrev at det var broren som tok initiativ til drapet på Jan Petter Arstad i 2006, etter at offeret hadde fått en dose narkotika.

Selv hevder Berit Thorstensen å ha vært i nærheten på den tiden Aarstad ble lagt i brønnen, men hun sa i retten at hun ikke så noe i mørket.

– Broren min sa han hadde tatt en kjetting som han hadde lagt oppå Jan Petter for at han ikke skulle flyte opp i vannkilden. Jeg ble redd og trodde ikke noe på det. Jeg trodde ikke det var sant, sa kvinnen.

– Hva gjorde du, undret tingrettsdommer Helle Rolstad.

– Jeg ble redd for situasjonen – broren min er hissig, så jeg visste ikke helt hva som kunne skje, sa kvinnen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus