Meny

Eckhoff ny direktør

NY SJEF: Audun Eckhoff er ansatt som ny direktør ved Nasjonalmuseet. her viser han dronning Sonja rundt på Bergen Kunstmuseeum. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Audun Eckhoff (50) er ansatt som ny direktør ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

I 2002 kom Eckhoff fra Museet for samtidskunst til sin nåværende stilling som leder av Bergen Kunstmuseum. Etter etableringen av Kunstmuseene i Bergen i 2007 har han også vært stedfortredende direktør for det nye stormuseet.

Eckhoff er utdannet magister i kunsthistorie. Han har 14 års erfaring fra kunstmuseer, etter først å ha vært journalist i NTBs utenriksavdeling i 10 år.

Styret ved Nasjonalmuseet beskriver Eckhoff som en person som har initiert, satt sammen og organisert et stort antall utstillinger med utenlandsk og norsk kunst. Styret har også vektlagt Eckhoffs betydelige nasjonale og internasjonale nettverk.

«Hans kunsthistoriske kompetanse omfatter norsk og utenlandsk kunst med et tyngdepunkt i det moderne,» heter det i en pressemelding fra Nasjonalmuseet.

Audun Eckhoff tiltrer stillingen senest 1. mai. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus