Meny

Drapssiktet politimann ba sjefen om hjelp

Rolv-Are Pettersen skjøt og drepte sin eks-samboer fredag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En knapp uke før han skjøt og drepte sin ekssamboer, oppsøkte Rolv-Are Pettersen politistasjonssjefen i Tromsø og ba om råd og hjelp.

Det var natt til søndag 18. januar at politistasjonssjef Kurt Pettersen tok imot sin venn og kollega gjennom mange år.

– Jeg fikk forståelsen av at det var viktig, sier Kurt Pettersen til VG.

Rolv-Are Pettersen er siktet for forsettlig drap på ekskjæresten Kristin Kjelstrup sist fredag. Han ligger kritisk skadd på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø etter at han skjøt seg selv i hodet etter drapet.

Rolv-Are Pettersen var ifølge politistasjonssjefen ulykkelig og lettere beruset etter en tur på byen, da han oppsøkte ham.

– Han fortalte at samboerforholdet var over, og fremsto som nedfor og ulykkelig. Vi pratet en stund, og etter hvert ble han i mye bedre humør. Han fikk servert mat, men jeg understreker: ikke alkohol. Senere utpå natta, jeg husker ikke når, ringte han politiet og fikk en patrulje til å hente seg. Det som fremkom i samtalen, ga meg ikke grunnlag for å iverksette tiltak, sier Kurt Pettersen.

Samtalen dreide seg aldri inn mot at Rolv-Are Pettersen hadde et ønske om å ta sitt eget liv, noe som ville vært langt mer alarmerende, sier politistasjonssjefen.

Etter drapet valgte Kurt Pettersen å orientere den øvrige ledelsen på politihuset om møtet han hadde hatt med den drapssiktede kollegaen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus