Meny

Støre diskuterer Guantanamo med EU-ministre

Jonas Gahr Støre (Ap) skal diskutere Guantanamo med sine nordiske og baltiske kolleger. Foto: AP Photo / Lynne Sladky / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil diskutere mottak av fanger fra Guantanamo med sine nordiske og baltiske kolleger i forbindelse med et EU-møte om saken mandag.

EUs utenriksministre skal forsøke å samle seg om en strategi for et eventuelt mottak av fanger fra den amerikanske fangeleiren, men Støre sier dette uansett ikke vil ha noen betydning for Norges holdning til saken.

– Ikke uten videre. Det er nyttig referanse for oss, men vi må gjøre oss opp en mening med norske vurderinger, sier Støre til NTB.

Støre ankom søndag kveld kraftig forsinket til middagen EUs utenriksministre hadde innkalt til i Brussel for å diskutere Gaza-situasjonen med den palestinske selvstyremyndigheten og omliggende land.

Da var det ennå ikke kommet noen formell henvendelse fra USA om et eventuelt mottak av fanger, og Støre vil ikke spekulere på hva han vil svare hvis den kommer.

– Vi har ikke noe forhåndssvar på en forespørsel vi ennå ikke har sett. Dette er et komplisert spørsmål. Det handler om en lang rekke enkeltpersoner, som Norge ikke kan ha noe forhåndssyn på før vi får se en henvendelse, hvis vi får en henvendelse, sier Støre. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus