Åpen for alle - alltid

Gisseltakeren er pågrepet

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMannen som hadde forskanset seg i hjemmet sitt på Klepp på Jæren overga seg søndag kveld til politiet uten dramatikk. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen hadde tidligere holdt sin fem år gamle sønn fanget i familiens hjem, men etter et flere timer langt våpendrama slapp han gutten fri rundt klokken 17.

Lenge nektet han selv å komme ut, og politiet forbereder seg på å aksjonere. Men før de rakk det, overga han seg i 18.30-tiden til politiet.

– Det gikk greit for seg. Han har noen mindre, selvpåførte kuttskader, men er ellers i god form. Nå vil han først få legetilsyn. Han vil trolig bli avhørt mandag, sier kommunikasjonsrådgiver Anette Frøyland i Rogaland politidistrikt til NTB.

Den fem år gamle gutten er uskadd.

– Han har ingen skader. Det ser ut til at han har klart seg bra, sier hun.

Planla aksjon

Mannen var bevæpnet med et håndvåpen og hadde forskanset seg i huset siden 12-tiden søndag.

To spesialtrente forhandlere fra politiet fikk slippe inn i boligen søndag ettermiddag, og etter kort tid lot mannen femåringen få komme ut. I mellomtiden ankom politiets deltagruppe fra Oslo, og alt gatelys i området ble slukket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før politistyrkene stormet kjellerstuen hvor mannen hadde forskanset seg, bestemte han seg for å overgi seg.

Ingen krav

Under gisseldramaet kom mannen ikke med noen krav overfor politiet, opplyste visepolitimester Arne Hammersmark i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse tidligere søndag ettermiddag.

Mannen i 30-årene skal ha siktet våpenet sitt mot politiet da de forsøkte å ta seg inn i huset ved 12-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet rykket ut etter at det kom inn melding om at en kvinne var utsatt for vold. Hun fikk behandling ved legevakta, og fortalte samtidig at samboeren hennes hadde kuttet seg med kniv.

Helsepersonell ønsket å se til mannen, men fikk med seg politi for å bistå. Da politiet ankom boligen oppdaget de at mannen hadde et håndvåpen, som han siktet mot politifolkene. De trakk seg derfor ut av huset, mens mannen ble værende der inne sammen med femåringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sperret av

Minst sju politipatruljer ankom stedet og et større område ble sperret av rundt boligen.

Politiet bekrefter at mannen er kjent for dem.

– Vi er kjent med denne personen fra tidligere forhold, men ikke noe per dags dato på ham som tilsier at han skulle havne i en slik situasjon som dette, sa Hammersmark.

Klatret ut vinduet

En annen person som bor i samme hus klarte å redde seg ut av boligen. Vedkommende låste seg inn på soverommet, og klatret ut vinduet på baksiden av huset. Samboerparet og femåringen bor i en annen del av huset.

Naboene ble informert om at det pågikk en væpnet aksjon, men politiet valgte å ikke evakuere noen. (©NTB)