Meny

Væpnet mann holder sitt eget barn fanget

Visepolitimester i Rogaland, Arne Hammersmark, opplyser at mannen som holder sin fem år gamle sønn som gissel i et hus på Klepp, ikke har ikke kommet med noen krav overfor politiet. Arkivfoto Alf Ove Hansen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialtrente forhandlere fra politiet har løpende kontakt med mannen som har forskanset seg i et hus på Klepp på Jæren sammen med et fem år gammelt barn.

Mannen har ikke kommet med noen krav overfor politiet, opplyste visepolitimester Arne Hammersmark i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Mannen har et håndvåpen, som han siktet mot politiet da de forsøkte å ta seg inn i huset ved 12-tiden.

– Det er mannens eget barn som han holder der inne, sa Hammersmark.

Meldte om vold

Politiet rykket ut etter at det kom inn melding om at en kvinne var utsatt for vold. Da politiet ankom boligen ble de møtt av en mann med håndvåpen, som han siktet mot politifolkene. De trakk seg derfor ut av huset.

Kvinnen klarte å komme seg ut, mens mannen ble igjen der inne sammen med barnet.

– Mannen og kvinnen er samboere. Vi håper og tror at barnet er i god behold, sa visepolitimesteren.

Politiet tror at mannen og den femårige gutten befinner seg i kjelleren huset. Minst sju politipatruljer er på stedet og et større område er sperret av rundt boligen.

Politiet bekrefter at mannen er kjent for dem.

– Vi er kjent med denne personen fra tidligere forhold, men ikke noe per dags dato på ham som tilsier at han skulle havne i en slik situasjon som dette. Jeg antar at dette er en fortvilet situasjon for ham også, sa Hammersmark.

Klatret ut vinduet

Politifolkene som var inne i huset fikk ikke observert om mannen var skadd. Det er heller ikke kjent om han er ruset.

– Det tør jeg ikke si om han er, sa Hammersmark.

En annen person som bor i samme hus klarte å redde seg ut av boligen. Vedkommende låste seg inn på soverommet, og klatret ut vinduet på baksiden av huset. Samboerparet og femåringen bor i en annen del av huset.

Naboene ble informert om at det pågikk en væpnet aksjon, men politiet valgte å ikke evakuere noen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus