Meny

Ap nærmer seg 35 prosent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet får 34,5 prosents oppslutning på en ny meningsmåling.

Oslo (NTB): Til sammen får den rødgrønne regjeringen nesten 50 prosents støtte, mens Frp gjør sin dårligste måling siden valget.

Ap går fram 3,4 prosentpoeng sammenlignet med desembermålingen. Det er Synovate som har utført målingen, på oppdrag fra Dagbladet.

Sosialistisk Venstreparti får 9,2 prosent - det samme som i desember - mens Senterpartiet går tilbake 1,3 prosentpoeng til 5,5 prosent.

Det gir de tre regjeringspartiene en samlet oppslutning på 49,2 prosent, noe som ville gitt rent flertall om det hadde vært valg i dag. Ved valget i 2005 fikk de tre partiene til sammen 48 prosent av stemmene.

- Nøkternhet er viktig nå. det svinger opp og det svinger ned, men vårt fokus må være å styre regjeringen og sikre arbeidsplasser, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Dagbladet.

- Får fasit i høst

Stoltenberg legger til at om velgerne mener regjeringen takler finanskrisen på en god måte, så er han enig i det, men advarer likevel mot å juble for tidlig.

- Vi kan ikke forholde oss til målinger. Vi får fasiten i høst. Det er det som teller, fastslår Stoltenberg.Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen er meget fornøyd med at SV holder på en oppslutning på 9,2 prosent.

- For oss er dette en optimistisk måling som viser at om vi fortsetter å gjøre en god jobb, så kan vi mobilisere velgerne, sier Halvorsen.

Svak Frp-måling

For Fremskrittspartiet er meningsmålingen lite hyggelig lesing. Partiet får 19,5 prosents oppslutning, nesten 3 prosentpoeng fra valgresultatet på 22,1 prosent i 2005.

Målingen er også den dårligste partiet har gjort siden høsten 2005.

- Ifølge denne undersøkelsen tjener ikke Frp på sin alenegang, sier valgforsker Hanne Marthe Narud.

Jensen ikke bekymret

Frp-leder siv Jensen tar den dårlige målingen med fatning.

- Det eneste som er sikkert med målinger, er at de spriker i alle retninger. Jeg forholder meg til trender, ikke målinger, og jeg tror vi er på god vei. Oppsamlingen tar vi til slutt, når valget kommer, sier Jensen.

Hanne Marthe Narud mener finanskrisen i særlig grad har styrket Arbeiderpartiet, og peker på at partiet gjør det bra på nesten samtlige meningsmålinger for tiden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus