- Viktigst for Everton

TROR EVERTON VINNER: Everton-legenden Howard Kendall tror klubben hans kan slå Liverpool på Anfield i ettermiddag. Foto: Reuters/Phil Noble.
TROR EVERTON VINNER: Everton-legenden Howard Kendall tror klubben hans kan slå Liverpool på Anfield i ettermiddag. Foto: Reuters/Phil Noble.

<pHoward Kendall er en legende i Everton, og han spår seier for de blå i ettermiddagens lokaloppgjør mot Liverpool i FA-cupen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Howard Kendall har både spilt i Everton (1967-74 og 1981) og vært manager i klubben (1981-87, 1990-93 og 1997-98). Gjennom sin tid i klubben har han blitt tidenes mest suksessrike Everton-manager, og han har god tro på at klubbens i hans hjerte kan ta skalpen til byrival Liverpool i ettermiddag.

- Everton fikk et godt resultat i ligakampen mot Liverpool (1-1), men det er en vanskelig bortekamp. Likevel tror jeg de tar med seg mye selvtillitt fra sist, og de har vært veldig gode borte så langt i år. De har sluttet å slippe inn mål og det er veldig viktig når de har så mange skadde spisser. Med Saha, Yakubu og Waughan ute er det veldig viktig at de står godt defensivt.

SE ABC NYHETERS INTERVJU MED HOWARD KENDALL.

Liverpool har på sin side levert flere svake resultater på hjemmebane i år.

- Ja, det har overrasket meg. Mange lag kommer til Anfield og spiller defensiv fotball, og det har de hatt suksess med, sier Kendall til ABC Nyheter.

- Fansen fortjener Wembley

Kendall tror blåtrøyene kan vinne på ren skjær vilje.

- Denne kampen er viktigere for Everton. De er godt plassert på tabellen og de har gjort det veldig godt i ligaen etter den starten de fikk. Liverpool er så godt som på tabelltopp og det var derfor viktigst for dem å vinne ligakampen. I FA-cupen er det motsatt. Jeg tror også fansen trenger en tur til Wembley, og de fortjener det.

- Det er enda tidlig å si noe om en finale, men alt kan skje dersom de vinner denne kampen. Det har gått for lenge for fansen uten å være på tur til London nå, men i år kan kanskje være året.

- Godt organisert

Etter over halvspilt sesong ligger Everton på en sterk 6. plass, men det overrasker ikke Kendall.

- Jeg var overrasket når de slapp inn mange mål i starten av sesongen, da var de ikke gode defensivt. Men nå ser det ut til at de har funnet en god firer i forsvaret, sammen med keeperen, og da er alt blitt mye bedre. Du kan ikke stoppe kanonskudd slik som Gerrard hadde forrige helg, men du kan være godt organisert og det er det de er for øyeblikket. Jeg er ikke overrasket over hvor godt de gjør det i år, sier han.

Og selv om flere sentrale spisser er på skadelisten nevner Kendall flere gode, offensive alternativer som bor i laget til David Moyes.

- Artetas frispark er gode og kan skape mye, mens Cahill er en veldig farlig spiller for motstanderen. Han har gode løp og scorer viktige mål.

Ingen kjøp i januar

Med overgangsvinduet åpent for øyeblikket prøver de fleste klubbene å hente forsterkninger til siste halvdel av sesongen. Everton har foreløpig ikke hentet noen, men Kendall tror manager David Moyes holder utkikk.

- Jeg tror at han muligens ser etter noen på midtbanen. De har helt åpenbart for lite dekning på topp også med alle skadene, men det er også vanskelig å skulle hente inn noen permanent. Med de andre spissene klubben har hadde et nytt kjøp nå fort vært et fjerdevalg når de er tilbake, og det kan ikke klubben bruke penger på. Så god råd har de ikke, og det er vanselig å få inn noen gode på lån.

- Til slutt, hva tror du resultatet blir i kampen mot Liverpool?

- Jeg tipper på 1-0 til Everton. Det blir en jevn kamp igjen, og veldig tett. Akkurat slik derbyer skal være, avslutter Howard Kendall til ABC Nyheter.

Personvernpolicy