Minst 14 mistet livet i uvær

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  Et voldsomt uvær har rast over Europa. Her ser vi et tre som har blåst ned over et hus i Tarnos sørvest i Frankrike lørdag. Foto: REUTERS / Regis Duvignau / SCANPIX
Et voldsomt uvær har rast over Europa. Her ser vi et tre som har blåst ned over et hus i Tarnos sørvest i Frankrike lørdag. Foto: REUTERS / Regis Duvignau / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEt voldsomt uvær har rammet de nordlige delene av Spania og de sørlige delene av Frankrike.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire barn mistet livet da en idrettshall raste sammen nordøst i Spania.

Rundt en halv million husholdninger har mistet strømmen i uværet i det sørvestlige Frankrike. Flyplassene i Bordeaux, Biarritz, Pau og Toulouse måtte stenges for trafikk, og flere veier og bruer ble stengt på grunn av uværet.

Meteorologene meldte om vind med en hastighet på opptil 48 sekundmeter i kastene langs kysten sørvest i Frankrike, og innbyggerne i området ble bedt om å holde seg innendørs.

Da en idrettshall raste sammen nordøst i Spania, mistet fire barn livet. Taket på idrettshallen blåste av og veggene raste sammen i den sterke vinden.

- Voldsomt brak

Mellom 20 og 30 ungdommer befant seg inne i hallen i Sant Boi de Llobregat, ikke langt fra Barcelona, da ulykken skjedde lørdag. Foruten de fire barna som mistet livet, ble ni personer ble skadd i ulykken, melder redningstjenesten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hørte et voldsomt brak, og vi tenkte at et tre hadde falt ned over taket, men da vi kom dit, hadde taket blåst av og veggene falt inn, sier José Antonio Godina, en av foreldrene til barna som var i bygningen, til avisa El Mundo.

Minst fem personer mistet livet da trær blåste over ende og vegger raste sammen i uværet andre steder nord i Spania fredag og lørdag. I Frankrike er det registrert tre døde personer i uværet, mens en portugiser døde etter et forlis.

Også deler av Tyskland og Sveits ble fredag kveld og natt til lørdag rammet av uvær. I den sørtyske delstaten Baden-Württemberg mistet en 70 år gammel mann livet da han ble truffet av en låvedør som ble revet av hengslene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogbrann

I La Nucia utenfor Benidorm i Spania er boligområder truet av skogbrann. Mange nordmenn bor i området, og politiet var lørdag i gang med å evakuere boligområdene som ligger nærmest skogen ved fjellet Puig Cambana, melder Spaniaavisen. Boligområdene er truet av både flammene og røyken fra skogbrannen, og den kraftige vinden i området gjør slukningsarbeidet vanskelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske sykehjemmet «Betanien» er evakuert, og beboerne er innlosjert på hotell, skriver Spaniaposten.

– Politiet kjørte rundt med ropert og sirenes og ba folk evakuere. Vi kom oss unna i siste liten. Da vi kjørte, var flammene bare 50 meter fra huset vårt. På veien vekk var vi plutselig nesten midt oppi ilden, og flammene slikket rundt hjulene på bilen vår. Vi måtte snu og ta en annen vei, sier Tom Bjørnø, som bor i området med sin samboer og datter, til Dagbladet.no. (©NTB)