Tittelforsvareren røk for Swansea

SKUFFET IGJEN: Manager Tony Adams og tittelforsvarer Portsmouth sviktet mot Swansea i 4. runde.(Foto: AFP/Scanpix.)
SKUFFET IGJEN: Manager Tony Adams og tittelforsvarer Portsmouth sviktet mot Swansea i 4. runde. (Foto: AFP/Scanpix.)

<pTittelforsvarer Portsmouth ble sendt på hodet ut av FA-cupens 4. runde lørdag. Swansea vant 2-0 på utebane mot fjorårsmesteren.</p

Dermed får «Pompey» ingen sjanse til å forsvare tittelen. Til det var lørdagens første omgang altfor dårlig fra toppserielaget. Swansea avgjorde kampen før hvilen.

Nathan Dyer ordnet 1-0 for gjestene fra mesterskapsserien etter 26 minutter, mens Jason Scotland doblet ledelsen med et straffespark like før hvilen.

Portsmouth klarte ikke å kjempe seg tilbake i annen omgang. Dermed fikk flesteparten av de 17.357 frammøtte en skuffende dag. De tilreisende fra Swansea kunne derimot reise hjem med en sensasjon friskt i minnet.

– Utklasset

– Jeg er så skuffet nå. Vi var veldig dårlige i første omgang. Vi ble utklasset, utspilt og utkjempet, og det er ikke bra nok, sa Pompey-manager Tony Adams ifølge Setanta Sports.

– Vi hadde forberedt oss godt, men kanskje noen av gutta ble overrasket over hvor gode Swansea var, sa manageren.

Brede Hangelands Fulham fikk det tøffere enn ventet mot Kettering Town, som ikke er i det engelske ligasystemet. Fulham tok en tidlig ledelse, men Kettering kjempet seg tilbake i kampen da Craig Westcarr sikret 1-1 like før hvilen.

Fulham tok igjen ledelsen etter hvilen, men også da utlignet Westcarr. Andrew Johnson og Bobby Zamora ordnet imidlertid 4-2-seier for Fulham i løpet av kampens siste to minutter.

Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens Erik Nevland ble sittende på benken.

Norske omkamper

John Carews Aston Villa må ut i omkamp etter at det ble 0-0 mot Doncaster. Den norske spissen er fortsatt ikke tilbake etter sine ryggplager.

Omkamp må også Morten Gamst Pedersen og Blackburn ut i etter 0-0 mot Sunderland. Gamsten spilte hele kampen, men klarte ikke å bidra til seier.

Chelsea hadde få problemer med Ipswich Town. Riktig nok ble det et baklengsmål da Alex Bruce utlignet til 1-1, men takket være to mål av Michael Ballack og ett av Frank Lampard vant Chelsea enkelt 3-1 på eget gress. (©NTB)