Feriepengekalkulator

Sjekk hvor mye feriepenger du har rett til med denne kalkulatoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

FeriepengerLes mer om reglene for feriepenger.

Kalkulatoroversikt
Her finner du en oversikt over alle kalkulatorene på ABC Penger.

Hvor mye du får, avhenger av hvor lang ferie du har rett til. Har du rett til ferie i fire uker og én dag, skal du ha 10,2 prosent i feriepenger av arbeidsvederlaget du mottok i opptjeningsåret. Dette står i ferieloven. Ved utbetaling skal det da betales ut én månedslønn pluss 1/26-del av månedslønnen.

Hvis du har rett til fem ukers ferie er feriepengesatsen 12,0 prosent. Dette er en tariff-festet rettighet, og står ikke i ferieloven. Månedslønnen blir i dette tilfellet feriepengene med et fradrag på 4/26-del av månedslønnen.

Du får ikke høyere årslønn selv om du får 12,0 prosent i feriepenger i stedet for 10,2 prosent. Den årlige lønnen blir omtrent den samme, fordi du trekkes for mer ferie når du er i 12 prosent-området. Fordelen er at du får den samme lønnen med fire dager ekstra ferie.

Grunnen til tillegget på 1/26 og fradraget på 4/26, er at arbeidstagere i gjennomsnitt arbeider 26 dager i måneden (ferieloven opererer med seks dagers uke). En månedslønn tilsvarer dermed 26 dager.

Legg inn årslønnen, og alder. Kalkulatoren regner ut hva du har rett til av feriepenger, og hva årslønnen inkludert feriepengene er.

Les mer om feriepenger her.

Årslønn
Månedslønn
Feriepengegrunnlag
Alder
Rett til femte feireuke
Feriepenger
Årslønn med feriepengerKalkulatoren er utviklet av Smarte Penger.

Personvernpolicy