Meny

Abu Ghraib åpner på nytt

Det bereyktede fengselet Abu Ghraib ble kjent verden rundt da det ble publisert bilder av amerikanske fangevoktere som fornedret innsatte i fengselet. Nå åpner det igjen. Foto: AP Photo / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det beryktede irakiske fengselet Abu Ghraib blir åpnet igjen,

Bagdad (NTB-Reuters): Men fengselet får nå et nytt navn.

– Vi har bestemt at det skal hete Bagdad sentralfengsel på grunn av fengselets dårlige omdømme som Abu Ghraib. Omdømmet skyldes ikke bare det amerikanerne gjorde der, men også det Saddams regime gjorde, sier statssekretær Busho Ibrahim i justisdepartementet i Irak.

USAs militærstyrker stengte Abu Ghraib i 2006, men nå er fengselet renovert, og det blir åpnet igjen i februar. Ifølge justisdepartementet i Irak vil det ha plass til 13.000–14.000 fanger. Under Saddam Husseins regime satt 40.000–60.000 personer fengslet i Abu Ghraib.

Abu Ghraib ble kjent verden rundt da det ble publisert bilder av amerikanske fangevoktere som fornedret innsatte i fengselet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus