Hvem vinner i kveld?

I kveld skal disse artistene kjempe om finaleplass i norsk Melodi Grand Prix. Fra venstre øverst: Chicas del Coro, Kesera, Espen Hana, Charite. Nederst: Surferosa og Velvet. Thomas Brøndbo innfelt. Foto: NRK. Montasje: ABC Nyheter.
I kveld skal disse artistene kjempe om finaleplass i norsk Melodi Grand Prix. Fra venstre øverst: Chicas del Coro, Kesera, Espen Hana, Charite. Nederst: Surferosa og Velvet. Thomas Brøndbo innfelt. Foto: NRK. Montasje: ABC Nyheter.

<pI kveld starter første delfinale i Melodi Grand Prix. Surferosa er storfavoritt til å gå videre.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 19.55 i kveld braker det løs med showet vi elsker å hate. Da går syv artister på scenen i Kongsvinger i håp om at nettopp deres låt blir stemt fram til finalen i konkurransen om å bli årets norske Melodi Grand Prix-låt.

Av i alt sju bidrag skal seerne stemme fram to til den store finalen i Oslo Spektrum, og ytterligere to låter går videre til Siste Sjansen i direktesending fra Ålesund 14.februar.

Programledere er Per Sundnes og Maria Haukaas Storeng.

Her er vår vurdering av kveldens låter.

Surferosa: U look good
Skuffende tamt. Kunne tjent på enda mer trøkk. Litt for langt forspill før Mariann kommer i gang med vokalen. Refrenget enkelt og nynnbart, men forglemmelig. Beste er det vesle intermezzoet mot slutten.

Chicas del Coro: Men men men
Genrelåt med assosiasjoner til 1940-tallet som innbyr til å heve skuldrene i takt med låta. Den får poeng for å være et bra swingit-nummer musikalsk sett, men det mangler det unike og det originale og vil nok bare fungere for spesielt interesserte. I Melodi Grand Prix-formatet faller den igjennom.

Kesera: Party
Hiphoplåt som starter som ballade og ender som repeterende mas. Låta har forsåvidt et lekent lydbilde og en genre som sikkert kan slå an blant noen. Men hovedinntrykket er at Party (eller Pardy som Kesera sier det) ville passet mye bedre i MGP JR enn her.

Espen Hana: Two of a kind
Enkel og naken genrelåt med god stemme og nynnbar melodi. Fremføres lavmælt og med kledelig arrangement. Dessverre minner låten om plenty av låter du har hørt før, og føles både for lite original og i overkant klisj klasj.

Charite: Sweeter than a kiss

Dette er en flat og tradisjonell låt av den typen som av og til dukker opp på lokalradioer på natten når du kjører i bilen - og som du gir en kort sjanse før du søker inn ny stasjon. En låt helt uten overraskelser og utfordringer. Har du hørt de ti første sekundene har du hørt alt denne låta har å by på.

Thomas Brøndbo: Det vart en storm
Folkelig - og kjedelig og tamt, platt og selvhøytidelig om naken kjærlighet om en gutt på livets hav. Norsk tekst kan være flotte greier, men aldri når teksten bikker over og bare blir pinlig banal. Brøndbo prøver å si noe vettugt om følelser og relasjoner gjennom referanser til hav, bris og forlis. Det er hjerte, smerte, grøss og gru av beste merke.

Velvet: Tricky

Intetsigende og masete låt hvor melodien er fraværende. Skrevet i Madonnas ånd, men faller dessverre helt igjennom.

Personvernpolicy