Vil vurdere politiets våpenrutiner

Justispolitikere på Stortinget ber om at politiets våpenrutiner gjennomgås etter tragedien i Tromsø, der en polititjenestemann drepte sin tidligere samboer med et tjenestevåpen. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX / Marius Fiskum.
Justispolitikere på Stortinget ber om at politiets våpenrutiner gjennomgås etter tragedien i Tromsø, der en polititjenestemann drepte sin tidligere samboer med et tjenestevåpen. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX / Marius Fiskum.

<pJustispolitikere på Stortinget mener det er grunn til å gå gjennom politiets våpenrutiner etter tragedien i Tromsø, der en polititjenestemann drepte sin tidligere samboer med et tjenestevåpen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Den 53 år gamle politimannen brukte et tjenestevåpen som han hadde hentet ut fra en kollegas våpenkoffert i politiets våpenlager.

- Vi er nødt til å se på om vi har gode nok rutiner i forhold til hvordan våpenbruken håndteres. Men samtidig må vi sikre at politiet faktisk har lett tilgang til våpen når det er behov for det, sier lederen i Stortingets justiskomité, Anne-Marit Bjørnflaten (Ap) til NRK.

Personlig oppfølging

Høyres André Oktay Dahl i justiskomiteen sier politiets system for våpenbruk bør vurderes etter drapet.

- Det aktualiserer jo at man får en gjennomgang av utleveringspraksis og ikke minst hvordan man følger opp mennesker som kanskje er i ferd med å bikke over, sier han til NRK.

Politiet kan ikke bære våpen til daglig, men har tilgang til innelåste våpen.

- Jeg er ikke trygg på at man har gode nok rutiner for å fange opp mennesker som er i ferd med å virkelig havne utpå, legger han til.

- Ikke mulig å tette alle hull

Nestleder i komiteen, Jan Arild Ellingsen (Frp), mener derimot at det ikke er grunnlag for å se på dagens regelverk.

- Det hjelper ikke å forsøke å tette igjen alle hull. Er det en som ønsker å skaffe seg tilgang til våpen, klarer han det uansett, mener han.

Politidirektoratet avventer politidistriktets rapport før det vil kommentere forhold knyttet til politiets våpenbruk i kjølvannet av drapet i Tromsø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus