Hjelmeset lover VM-moro

<pOdd-Bjørn Hjelmeset (37) ble distansert av de beste i Otepää, men lover andre boller i VM.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Otepää (NTB-Egil Sæther): Sjetteplass og beste nordmann på 15-kilometeren i Otepää, gjorde at veteranen ble tatt ut til VM i Liberec på direkten av landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Jeg nærmer meg formen sakte, men sikkert. Det er enda nesten en måned til VM, og jeg har stor på at dette skal bli bra, sa Hjelmeset etter løpet i Otepää.

Hjelmeset har som vanlig slitt med helsa gjennom denne sesongen også, og han måtte si fra seg plassen i Tour de Ski.

I NM kom han tilbake med fjerdeplass, men før rennet i Otepää manglet han et ordentlig internasjonalt resultat. Resultatet som skulle redde VM-starten.

Det kom når det måtte komme.

- Jeg har ikke følt noe press og har beholdt roen hele tiden. Det går bedre og bedre dag for dag, sa 37-åringen.

Spiker

37-åringen slet i hvert fall ikke med dårlig feste i Otepää.

- Det var spikerfeste. Jeg tror at jeg hadde to glipptak gjennom hele løpet. Hadde jeg vært i bedre form, skulle vi ikke ha smurt for så godt feste som vi gjorde i dag, sa Hjelmeset og mer enn antydet at det er mer å gå på.

-20 sekunder opp vinneren til Lukas Bauer og 10 sekunder opp til pallen. Du mener at du kan gjøre noe med det?

- Ja. Det er lenge til VM.

I motsetning til for noen år siden er det ikke lenger noen selvfølge at norske klassiskløpere er på pallen i verdenscuprenn.

- Vi er skuffet når vi ikke har noen på pallen, men i VM skal vi ha det. Med prikking av formen, er vi der vi skal være. Vi skal helt klart ha en mann på pallen i Liberec. Det blir parade, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik med glimt i øyet.

Støtte

Djupvik får støtte av Eldar Rønning. Hjelmeset, Rønning og Martin Johnsrud Sundby kan alle ta medalje på den klassiske 15-kilometeren på en god dag.

- De som skal slå oss i VM, skal gå fort. Vi har veldig tro på opplegget vi har lagt opp til, sa Rønning som kom inn på sjuendeplass i Otepää.

Lukas Bauer var verdens desidert beste herreløper sist sesong. I år er det gått tregere. Inntil i Otepää. Til tross for at han stivnet mot slutten, holdt han svensken Johan Olsson så vidt bak seg i mål. Og i Liberec går tsjekkeren på hjemmebane.

Hjelmeset og co. må heve seg om det skal bli edelt metall om fire uker.

- Det skal vi gjøre også, fastslo Hjelmeset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus