Løste opp 300 i syrebad

Meksikanske Santiago Meza (høyre) er arrestert for narkotikaforbrytelser og drap. Han innrømmer å ha løst opp 300 døde i tønner fylt med syre. Foto: AP/Scanpix.<br>
Meksikanske Santiago Meza (høyre) er arrestert for narkotikaforbrytelser og drap. Han innrømmer å ha løst opp 300 døde i tønner fylt med syre. Foto: AP/Scanpix.

<pEn mexicaner pågrepet for narkotikaforbrytelser har innrømmet å ha oppløst om lag 300 døde personer i syrebad.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ojo de Agua (NTB-Reuters): Flere enn 700 personer ble i fjor drept i byen Tijuana i det som blir beskrevet som en reell krig mellom rivaliserende narkobander.

Mexicansk politi ga fredag pressen mulighet til å intervjue Santiago Meza, som er arrestert for narkotikaforbrytelser og drap.

Meza fortalte journalistene en rystende historie. For 660 dollar i måneden, drøye 4.500 kroner, fikk han i oppdrag å få døde personer til å «forsvinne».

- De kom med likene til meg og jeg kvittet meg med dem, konstaterte Meza på den noe spesielle pressekonferansen.

Han fortalte at han tok med seg de døde til et nedlagt industriområde der han løste opp de døde i tønner fylt med syre. Meza hevder at det dreier seg om så mange som 300 personer.

En høytstående offiser sier at han tror det Meza forteller er sant. Politiet har flere ganger funnet levninger med syrerester flere steder i Tijuana.

Narkotikafeidene har lagt en mørk skygge over Mexico de siste årene. I fjor ble mer enn 5.700 personer drept i narkotikarelatert kriminalitet.

Det var mer enn en dobling i forhold til antall drepte i 2007. (©NTB)

Personvernpolicy