Olmert gråt av historien til palestinsk lege

Olmert gråt av historien til palestinsk lege
Olmert gråt av historien til palestinsk lege

<pIsraels statsminister Ehud Olmert sier han gråt da han hørte en palestinsk lege fortelle om hvordan døtrene ble drept i et israelsk angrep på Gazastripen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den palestinske legen Ezzeldeen Abu al-Aish (55) fortalte for en uke siden israelske TV-seere hvordan tre av døtrene hans og en niese ble drept.

– Jeg gråt da jeg så dette. Hvem gjorde ikke det? Hvordan kan man unngå å gjøre det? sier Olmert i et intervju med den israelske avisa Maariv.

I løpet av krigen har legen, som snakker hebraisk, brakt palestinernes lidelser inn i israelernes hjem. Fredag i forrige uke lot han tårene renne på israelske Channel 10, idet han fortalte hvordan døtrene ble drept. De var 14, 15 og 22 år gamle. Hans niese var 14 år.

Olmert legger til at israelske myndigheter var innforstått med at sivile kom til å bli skadelidende da de iverksatte militæroffensiven.

– Når du vinner, rammer du automatisk andre mer enn du blir rammet selv. Og vi ønsket ikke å tape denne offensiven. Hadde dere ønsket at flere hundre av våre soldater skulle dø? Det var, når alt kommer til alt, alternativet, sa Olmert.

Ti israelske soldater og tre sivile ble drept mens den israelske storoffensiven pågikk på Gazastripen. På palestinsk side er det meldt om nærmere 1.300 drepte, over halvparten av dem sivile, skriver Reuters. (©NTB)

Personvernpolicy