Dødstallet stiger etter knivangrep i barnehage

Normal  0  21     false  false  false               MicrosoftInternetExplorer4  <![endif]-->   <![endif]-->   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} <![endif]--> Belgia er rystet etter at en mann drepte tre barn og en kvinnelig ansatt i en barnehagen fredag. Foto: REUTERS / Sebastien Pirlet / SCANPIX.
Belgia er rystet etter at en mann drepte tre barn og en kvinnelig ansatt i en barnehagen fredag. Foto: REUTERS / Sebastien Pirlet / SCANPIX.

<pDødstallene stiger etter at en mann gikk amok med kniv i en barnehage i Belgia. Fredag ettermiddag døde nok et barn av skadene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-Trygve Mellvang-Berg): Til sammen tre barn og én kvinnelig ansatt er så langt døde etter hendelsen som ryster Belgia.

Ytterligere ti barn og to voksne skal ha blitt såret i knivstikkingen.

Den antatte gjerningsmannen, som skal ha stukket fra stedet på sykkel, ble pågrepet kort tid etter det brutale angrepet fredag formiddag i Dendermonde, vest for hovedstaden Brussel.

Mannen var bevæpnet med en kniv og skal ha vært sminket svart og hvit i ansiktet da han rundt klokken 10 ringte på døren i barnehagen «Eventyrlandet», hvor 18 barn i alderen 0–3 år oppholdt seg.

Mannen skal ha sagt at han hadde et spørsmål han ville stille.

– Han tok raskt fram kniven og begynte å bruke den på barna, kunne politietterforsker Christian Du Four fortelle pressen på stedet.

Deretter gikk mannen opp i andre etasje der han fortsatte med angrepene.

Politiet pågrep den antatte gjerningsmannen halvannen time senere.

Kaotisk

En kvinnelig ansatt og et barn døde på stedet, mens to andre barn døde senere av skadene.

De andre ofrene er brakt til universitetssykehuset i Gent, og tilstanden skal være alvorlig for flere.

Det hersket kaotiske tilstander med en rekke ambulanser og politi rundt barnehagen i timene etter drapene. Først ble det meldt om fem døde og rundt 20 sårede, og det rådde lenge forvirring om hvor mange som var rammet.

Institusjon

Ifølge nettstedet til den belgiske avisen Het Laatste Niews er mannen i 30-årene og har hatt tilhold ved en psykiatrisk institusjon i nærheten, men foreløpig er politiet sparsomme med opplysninger om gjerningsmannen og eventuelle motiv for ugjerningen.

De ansatte ved barnehagen skal ikke ha kjent til mannen fra tidligere.

Belgias innenriksminister Guido De Padt var raskt på plass i Dendermonde for å følge saken.

– Vi er forferdet over det som har skjedd. Våre tanker går til familiene og de ansatte i barnehagen. Mange foreldre er i sjokk, sa De Padt til pressen.

– Ofrene for hendelsen blir nå tatt hånd om. De som ikke er fysisk skadd, er overført til et spesielt vern. De er i sjokk og trenger psykologisk hjelp, sier den lille byens ordfører Piet Buys til Het Laatste Niews.

Myndighetene opprettet kort tid etter hendelsen et krisetelefonnummer for foreldrene til barna i barnehagen. (©NTB)