Meny

Skytetragedien:

- Alle som trenger, får hjelp

En politimann drepte sin eks-samboer utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø fredag morgen. Foto: Rune S. Bertiniussen /

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø kommune og Universitetet i Tromsø satte i gang et omfattende kriseapparat etter skytetragedien i nærheten av en skole og barnehage der en 41 år kvinne ble skutt og drept.

– Vi er rammet av en tragedie som ingen kunne være forberedt på. Det er ufattelig å ta inn over seg det som har skjedd. Kriseteamets oppgave er å sørge for at alle som trenger oppfølging eller noen å snakke med, får hjelp, sier Tromsø-ordfører Arild Hausberg.

Både ordføreren og fungerende rådmann Irene Valstad Simonsen lover at kommunen har et apparat som skal være i stand til å gi all den hjelp de kan til dem som er berørt av tragedien.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag opplyste de at det gikk 15 minutter fra rådmannen ble informert om skyteepisoden til det første kriseteamet ble sendt til Slettaelva skole og Karveslettlia barnehage. Krisehåndteringsplanen ved Kvaløysletta ungdomsskole ble også satt i verk som følge av rykteflommen som bredte seg om skoleskyting.

I tillegg har Universitetet i Tromsø satt i verk et omfattende kriseapparat for medstudenter og lærere til den 41 år gamle lærerstudenten som ble skutt og drept på sin siste praksisdag ved Slettaelva skole av den 53 år gamle polititjenestemannen som hun brøt med i forrige uke. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus