Meny

Jesus, vikinger, drager og aliens

JEEESUS: Han kommer fra himmelen - igjen, han skal redde verden - igjen. Er dette Dommedag? Foto: Acendant Pictures

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra lidende Jesus til rasende romvesen. Hva har skjedd med karrieren til Jim Caviezel?

Jim Caviezel har åpenbart fått en liten dipp i karrieren. Mannen som i 2004 portretterte Jesus i Mel Gibsons Passion of the Christ er i dag aktuell i noen amerikanske kinoer med filmen Outlander.

Caviezel har tidligere vært sett i roller som bakerste F18-pilot i filmen The Rock, og han har hatt gjesteroller i seriene Pantertanter og Murder, She wrote, men er senest kjent for norske kinogjester som Jesus. Nå lander han i Norge igjen - og denne gangen håper vi alle på Jesu andre komme.

Hele Caviezels karriere har åpenbart ledet opp til Outlander. Plottet er lovende - om du lider av sinnsforstyrrelser.

Igjen kommer han fra himmelen, igjen skal han redde verden, men denne gangen er ikke betydningen overført. Han skrangler inn i atmosfæren i et romskip lagd av skrapjern.

Caviezel spiller det utenomjordiske vesenet Kainan, som krasjlander i Norge midt under et vikingslag i 709. At vikingtida ifølge historikerne startet med invasjonen av Lindisfarne i 793 blir en snubletråd sammenliknet med plotthull av bibelske proporsjoner.

Sammen med Kainan ankommer dragen Morween, som ødela Kainans verden og som nå truer med å ødelegge jorda. Om ikke vikingene og Kainan kan forpurre dragens planer.

Og dermed er det duket for plot tynt som betasuppe. For Kainan slår sine hjalter ihop med vikingene for å nedkjempe dragen (hvis spesialeffekter forøvrig virker å være finansiert på panteflaskebudsjett), og i kjølvannet følger episke slagscener, avhugne lemmer, syltynn moral og knuste drømmer om fremtidig jobb. Det eneste som mangler er sjonglerende sjimpanser og ninjaer fra framtida. Det hele er regissert av en umerittert, men også temmelig undermåls regissør, Howard McCain.

På filmnettstedet imdb.com har filmen, utrolig nok, klort seg opp til en rating på 7.0 av 10. Mye har nok å gjøre med at filmen så langt bare har hatt premiere i Kuwait, India, Spania og de baltiske stater. Lite tyder dog så langt på at filmen vil dukke opp her til lands. Til det er suppa rett og slett for tynn.

Men er det kultpotensial? Se traileren og døm selv!

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus