Meny

Nok er nok!

Tar Thomas og Harald fokuset bort fra hovedpersonene? Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal TV2s tabloide tankegang nok en gang ødelegge Spellemannprisen?

Så er det på’n igjen. På lørdag rulles Spellemannprisen ut på TV2s røde løper i beste sendetid. Noe som igjen betyr glitter, glamour og en haug med TV-reklame. Sjansen for at Mira Craig tropper opp som blondine er også relativt stor. Og det er jo helt topp. Vi elsker jo alle hennes fantastiske Melodi Grand Prix-låt «Hold On Be Strong». Og kommer Mira, ja da kommer selvfølgelig også Maria hånd i hånd med Per. Treenighet som takket være sin genialitet og kompetanse er et must når Norsk musikk skal feires.

Les også: Spellemann av taket.

Men showets store trekkplaster er som alltid hele Norges Thomas og Harald som garantert kommer til å stå for 60 prosent av underholdningen. Er vi heldige fremfører de et potpurri av årets beste låter. Trolig løfter den muntre duoen Espen Linds geniale «Scared Of Heights», Erlend Bratlands fantastiske «Lost» og The BlackSheeps’ punk-klassiker «Oro Jaska Beana» rett til himmels.

Mens vi peller paprikaen av ukens andre Grandis, kan vi le oss fillette av moroklumpene som helt sikkert kommer til å fremføre en rekke gags. Men mest av alt kan vi se fram i mot konkurransen deres mot TV2 profilene Dorthe og Kathrine. En konkurranse som går ut på å synge flest mulig av Kathrines låter fra det originale og subtile (vi snakker lag på lag) mesterverket «Sweethearts» samtidig som deltakerne tygger Hubba Bubba.

Konkurransens dommer er selvfølgelig Ari Behn som avslutter seansen med å proklamere sine to nye dikt «Engelen i mitt hode (hey,hey,hey)» og «Gravøl-begeret som fylte dråpen». På svensk.

I reklameinnslaget etter konkurransen kan du høre utdrag fra Kathrines nye plate, «Lengsel, kjærlighet og bønder», et album bestående av tolkninger av andres låter deriblant John Lennons «Woman Is The Nigger Of The World» og Bob Dylans «Can You Please Crawl Out Your Window»?

Ironien til side. Harald og Thomas er fine karer. Ingen tvil om det. Men alt til sin tid. Musikkens store dag har etter at TV2 overtok sendingene mer og mer handlet om helt andre ting enn musikk. Flere og flere av vinnerne vises ikke lenger på TV, reklameavbruddene hagler inn og TV-profilene skyver mange dyktige, dog mindre glamorøse artistene ut i kulden. Det kan synes som om seertall er alt som betyr noe. Og sånn skal det jo ikke være den ene dagen i året musikken feirer seg selv.

Nei, vis oss årets beste artister. Det er dem vi skal hylle. Ikke Harald, Thomas, Dorthe og resten av TV2s glamour-avdeling. La oss høre takketalene og la langt flere av artistene som er nominert få framføre musikken sin for det norske folk. For mange av dem er nemlig dette en unik mulighet til å vise seg fram. I motsetning til programlederne og kjendiser som stort sett viser seg fram hele tiden.

2008 var et godt år for norsk musikk. La oss håpe årets Spellemannpris slipper til de som fortjener det.

Selv ligger jeg trolig i sofaen med nok en pizza og heier på Thom Hell og Tommy Tokyo. To karer som fikk meg til å gå rundt og tralle, plystre og smile bredt store deler av 2008.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus