Åpen for alle - alltid

Tre drept med kniv i barnehage

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTre ble drept etter at en mann gikk amok med kniv i en barnehage vest i Belgia. Minst tolv skal være skadd i hendelsen, flere livstruende.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den antatte gjerningsmannen, som skal ha stukket fra stedet på sykkel, ble pågrepet kort tid etter. Ifølge nettstedet til den belgiske avisen Het Laatste Niews skal mannen ha tilhold ved en psykiatrisk institusjon i nærheten.

Drapene skjedde fredag formiddag i Dendermonde, vest for hovedstaden Brussel. Først ble det meldt om fem døde og rundt 20 skadde, og tidlig fredag ettermiddag hersket det fortsatt forvirring om hvor mange som var rammet.

– Tre døde

Ifølge det belgiske innenriksministeriet dreier det seg om tre døde, og barnehagen har bekreftet at en av dem er en ansatt.

Det hersket kaotiske tilstander med en rekke ambulanser og politi rundt barnehagen i timene etter drapene

Mannen var bevæpnet med en kniv og skal ha hatt svart og hvit maling i ansiktet. Han skal ha vært rolig da drapene fant sted.

Ifølge avisen De Standaard skal mannen ha tatt seg inn i barnehagens kjøkken, hvor han skal ha brukt kniven på den ansatte og et barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krisetiltak

Sjefen for den lokale ambulansetjenesten sa at et sted mellom 10 og 20 mennesker var skadd, men at han ikke visste det nøyaktige tallet.

– Ofrene for hendelsen blir nå tatt hånd om. De som ikke er fysisk skadd er overført til et spesielt vern. De er i sjokk og trenger psykologisk assistanse, sier den lille byens ordfører Piet Buys til Het Laatste Niews.

Myndighetene opprettet kort tid etter hendelsen et krisetelefonnummer for foreldrene til barna i barnehagen. Belgias innenriksminister Zaken Guido De Padt kom fredag ettermiddag til Dendermonde. (©NTB)