Ber piloter prate for ikke å sovne

Illustrasjonsfoto: Air India
Illustrasjonsfoto: Air India

<pIndiske trafikkflygere har fått beskjed om å småprate mer med kabinbesetningen. På den måten kan de unngå å sovne bak spakene, slik det er skjedd flere ganger den siste tiden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fly har kommet ut av kurs fordi pilotene har døst bort, skrev avisen Hindustan Times fredag. Nå har flygere ved alle landets innenriksselskaper fått beskjed om å snakke med kabinbesetningen hver halve time, for lettere å holde konsentrasjonen ved like.

I tillegg skal de sørge for å få forskriftsmessig hvile mellom skiftene, og sørge for at arbeidsperiodene ikke vare for lenge. I fjor skal søvnige flygerne på en maskin fra selskapet Air India ha bommet på rullebanen i Mumbai og måttet avbryte en landing. (©NTB)

Personvernpolicy