Norge fortsatt lillebror

NYTT TAP: Kristian Kjelling og Norge kom til kort mot danskenes sterke og solide forsvar. Dermed gikk Norge på sitt andre tap på to dager. FOTO: Scanpix

<pNorge går til hovedrunden i håndball-VM for menn uten poeng etter 28-32 tapet for Danmark torsdag.</p

Norge ledet 4-1 og 6-3 etter en knallstart. Forsvaret satt perfekt. Men så begynte Danmark å treffe fra langt hold.

I EM i fjor var Norge eneste lag som slo mesteren Danmark. En reprise ble det ikke denne gangen.

Igjen var det Norges svake uttelling – spesielt fra distanse – som ødela. Mens danskenes backer hamret inn «enkle» mål fra ni-ti meter, slet Norge veldig med det samme i lange perioder.

Danmark gikk fra 13-13 til 14-18. Rykket kort etter pause (17-22 etter 12 minutter) var for mye for Norge. Da ødela også flere utvisninger.

Danmark ledet klart noen minutter før slutt, men det jevnet seg noe ut. Farlig levde dog aldri favorittene i rødt. Det var en meget kontrollert seier.

To med null

Strekspiller Frank Løke viste igjen at han er en av verdens ypperste i angrep. Han skapte noe med hver ball han fanget.

Keeperne Svenn-Erik Medhus (startet) og Steinar Ege klarte heller aldri å prege kampen nok til at Norge hang med.

Sjetteplassen fra hjemme-EM må det mirakler til for å kopiere. Hedin har et lag der angrepsspillet er den store utfordringen. I forsvar holder Norge stort sett mål mot alle.

Laget er allerede sikret en bedre VM-plassering enn i 2007 (13.-plass). Det er muligheter til å lukte på spill om sjuendeplassen. Men det norske laget er slitent og preget av flere skader etter fem kamper på seks dager.