Skuespiller Fred Kellerman (81) skutt på scenen

<span style="width: 300px" class="imageText">INGEN LEK: Skuespilleren Fred Kellerman ble skutt i øret under en øvelse av teaterstykket </span>«Om mus og menn» 81-åringen<span style="width: 300px" class="imageText"> slapp heldigvis unna skyteepisoden med mindre skader. FOTO: </span>Dan Wagner/Sarasota Herald-Tribune.
INGEN LEK: Skuespilleren Fred Kellerman ble skutt i øret under en øvelse av teaterstykket «Om mus og menn» 81-åringen slapp heldigvis unna skyteepisoden med mindre skader. FOTO: Dan Wagner/Sarasota Herald-Tribune.

<pMedskuespiller benyttet skarpladd pistol fremfor å vente på lekepistolen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teatergruppa i byen Sarasota i Florida rakk ikke å få på plass en lekepistol tidsnok før deres generalprøve på John Steinbeck-klassikeren «Om mus og menn» mandag.

I steden fikk skuespiller William Bill Bordy (78) en ekte, skarpladd, pistol som han skulle bruke under øvelsene.

I stykkets klimatiske høydepunkt avfyrte Bordy pistolen mot hodet på medskuespiller Fred Kellerman (81).


Prosjektilet sneiet Kellermanns hode og rev av deler av mannens øre.

Tar på seg skylda

- Jeg trodde jeg skulle få et klikk, men istedet sa det «bang». Hadde jeg drept ham hadde ingen snakket med meg igjen, sier Bordy til avisen Sarasota Herald Tribune.

Han begrunner «uhellet» med tidsnød.


Skuespilleren Fred Kellerman slapp unna skyteepisoden med mindre skader. Faksimile: Sarasota Herald TribuneSkuespilleren Fred Kellerman slapp unna skyteepisoden med mindre skader. Faksimile: Sarasota Herald Tribune

- Hadde jeg gjort som jeg pleier, ville jeg ha klemt inn avtrekkeren på forhånd for å forsikre meg om at kammeret var tomt. Jeg tar på meg all skylda for det som hendte, sier Bordy.

- Gjør ikke vondt

Fred Kellerman som ble truffet av skuddet fikk sydd sammen igjen øret og hevder at skuddet ikke gjør vondt lengre. Kellerman bærer ikke nag mot sin medskuespiller.


- Jeg har det helt fint, og jeg kjenner ingen smerte fra øret. Og jeg har ingen planer om å legge min hobby som amatørskuespiller på hylla, sier Kellerman ovenfor avisen Bradenton Herald.


Bystyret i Sarasota vurderer nå å forby skuespillere å benytte ekte skytevåpen i teateroppsetninger.

Personvernpolicy