Åpen for alle - alltid

Beskylder politiets nøkkelvitne for drapet

Beskylder politiets nøkkelvitne for drapet
Beskylder politiets nøkkelvitne for drapet
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pStig Bergquist, tidligere Millehaugen, anklager politiets nøkkelvitne i saken for drapet på Mohammed Javed.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den drapssiktede mannen som tidligere er stemplet som «Norges farlige mann» mener han er uskyldig trukket inn som gjerningsmann etter drapet på Mohammed Javed, som ble skutt i hodet på Haugerud i Oslo mandag kveld.

Bergquists forsvarer, advokat Morten Furuholmen, mener det er arrangert at hans klient er angitt og pågrepet for drapet. Nå er det kamp mellom politiets hovedvitne, en 29 år gammel mann, og Bergquist om troverdigheten.

– Ikke dum

– Hvis dere tror jeg er så dum at jeg går ut og dreper noen og så går tilbake til en overgangsbolig, for så å bli arrestert som en idiot, så tar dere feil, sa Bergquist til pressen under fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

Han fulgte opp med å navngi politiets hovedvitne i saken og oppfordret pressen til å granske denne personen. Han ba også pressen om å benytte hans nye etternavn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dere kan i alle fall gjøre det for meg, sa han.

Etter utbruddet beklaget Bergquist seg overfor dommeren.

– Beklager det her dommer, men som du skjønner er jeg fryktelig frustrert, sa 39-åringen gråtkvalt.

– Ja, jeg har en forståelse for det, svarte dommeren.

– Blitt brukt

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag ettermiddag måtte pressen gå på gangen da dørene ble lukket. Til tross for at både siktede og forsvareren ønsket åpne dører, ble dørene lukket etter politiadvokat Christian Hatlos ønske.

Furuholmen beskrev situasjonen etter drapet på gjenglederen mandag som en duell mellom hans klient og personen som har status som hovedvitne i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han føler seg brukt, han stiller seg uforstående til at han er pekt ut, men han har klare tanker om hvorfor og nettopp han er blitt pekt ut av dette vitnet, sa Furuholmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har en helt klar oppfatning om hvem som er gjerningsmannen bak drapet, fulgte advokaten opp.

Påstanden blir stående ubesvart av politiadvokaten.

Frykter påvirkning

– Dette har jeg ingen kommentar til ut over at vi mener det skjellig grunn til å mistenke den siktede, sier Hatlo til NTB.

Pressen måtte vente på gangen mens fengslingsmøtet mot 39-åringen pågikk i Oslo tingrett. Politiadvokaten la ned påstand om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud og full isolasjon i de to første ukene, som er det strengeste vilkår man kan bli fengslet på.

Torsdag kveld kom beskjeden fra Oslo tingrett om at politiet fikk medhold i sin begjæring.

– Bergquist er ytterst kritisk til at han skal sitte isolert mens en mulig medskyldig eller antatt gjerningsperson er løslatt og kan gå ut og påvirke vitner og redigere et faktum, sa Furuholmen imot.