Fra konkurs til 100 nye arbeidsplasser

Før jul var Moss Lufthavn Rygge truet av konkursspøkelset. Nå har vinden snudd, og Norwegian stasjonerer ytterligere et fly ved lufthavnen. Dette vil gi omkring 100 ekstra arbeidsplasser. Foto: Scanpix.
Før jul var Moss Lufthavn Rygge truet av konkursspøkelset. Nå har vinden snudd, og Norwegian stasjonerer ytterligere et fly ved lufthavnen. Dette vil gi omkring 100 ekstra arbeidsplasser. Foto: Scanpix.

<pFør jul ble Moss lufthavn Rygge nesten slått konkurs. Nå får de 100 nye arbeidsplasser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før jul var Moss Lufthavn Rygge i akutt pengenød og var nær konkurs. Investeringsviljen var ikke til stede på grunn av passasjertaket som Samferdselsdepartementet hadde satt. Bare Norwegian alene kunne fly inn passasjertaket som var satt. Etter at Samferdselsdepartementet før jul ga signaler om at de ville heve passasjertaket, løste krisen seg ved at eierne skjøt inn 50 millioner kroner.

I løpet av året kommer Norwegian til å stasjonere enda et fly på flyplassen. Det betyr at flyselskapet vil ha tre fly stasjonert på Rygge. Det ekstra flyet fører til at Moss lufthavn Rygge får 100 nye arbeidsplasser.

- Er det riktig at ett eneste fly gir så mange arbeidsplasser ved én flyplass?

Markedssjef Silje Thoresen er glad for de nye arbeidsplassene som det nye flyet fra Norwegian vil generere. Foto: Scanpix.Markedssjef Silje Thoresen er glad for de nye arbeidsplassene som det nye flyet fra Norwegian vil generere. Foto: Scanpix.

- Vi har tatt utgangspunkt i det, og vi mener det er et realistisk anslag. De hundre stillingene inkluderer bussjåfører, renholdspersonale, security, og personale i det vi kaller handlingsselskap. Det vil si et selskap som håndterer flyet ved å ta seg av innsjekk, drivstoff, sjekklister, bagasjehåndtering, mat og så videre, sier markedssjef ved lufthavnen, Silje N. Thoresen, til ABC Nyheter.

- Regner man 100 arbeidsplasser for hvert nye fly?

- Vi gjør nok ikke det, men hvert fly genererer mange arbeidsplasser. Når man får økt passasjergrunnlaget får det store ringvirkninger, sier hun.

- Hvor nær var man en konkurs?

- Det var helt reelt i forhold til at politiske signaler var helt avgjørende for om våre eiere ville gå inn med mer penger eller ikke.

Finanskrisen har sammen med passasjertaket ført til at lufthavnen ikke har nådd det antall passasjerer de hadde håpet på. I løpet av ett år har de ekspedert 450.000 tusen passasjerer. Dette er 200.000 mindre enn beregnet. Flyplassen vil utvide kapasiteten både innenlands og utenlands utover året.

I Norge flyr Norwegian til Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø fra Rygge.

Personvernpolicy