Meny

Viste ut prydfugl i cupdrama

VIST UT: Det var en fugl av denne typen, en senegaleser, som ble vist ut fra cupoppgjøret mellom Hatfield Town og Hertford Heath i helgen. Foto: Flickr/digitalART2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjærkledd drama da Me-Tu ble sendt av banen i prestisjeoppgjør i England.

Papegøyen Me-Tu fikk marsjordre fra kampen mellom Hatfield Town og Hertford Heath i helgen. Lagene møttes i kvartfinalen i Herts Senior Centerary Trophy, langt nede i divisjonene, og svært mye sto på spill.

Kampen sto og vippet, og til pause var det målløst, til tross for store sjanser til begge lag. Ti minutter inn i andre omgang viste derimot vertene, Hertford Heath fram sitt skjulte våpen: Me-Tu, en papegøye av typen senegaleser. Eieren trakk dekket av papegøyens bur, og fuglen satte umiddelbart igang med sin kampsabotasje.

Få detaljer er kjent fra opptrinnet, men flere kilder bekreftet at papegøyen plystret nøyaktig likt dommerens fløyte, for å sabotere spillet. Ubekreftede meldinger går dessuten ut på at papegøyen i tillegg skrek «Hey pretty boy» til motstanderlagets spillere.

Dommer Gary Bailey bekrefter overfor den britiske avisa The Mirror at spillerne stoppet opp hver gang papegøyen plystret

- Dette er første gang dette har skjedd for meg. Den eldre kvinnen sto nede ved dødlinja, og i andre omgang trakk hun dekket av buret, og fuglen satte umiddelbart igang med å plystre. Spillerne stoppet når papegøyen plystret, så jeg måtte be henne flytte seg, betrodde dommeren avisa.

Eieren, 66 år gamle Irene Kerrigan, er av avisa beskrevet som en eksentriker. Hun unnskylder ikke opptrinnet.

- Han elsker fotball, og jeg kommer til å fortsette å ta ham med på kamp, sier hun.

Til tross for hjelpen tapte Hertford kampen med kalassifrene 2-5, noe som får avisa til knusktørt å etterlyse en ny «ving» til bortelaget.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus