Meny

Røa-leder raser mot NFF

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Fotballforbund har skaffet kvinnelagene Kolbotn og Stabæk millioninntekter de neste fem årene. Det får Røa til å reagere.

NFF signerer torsdag en femårig samarbeidsavtale med Sparebank 1-konseptet «Frisk Forsikring», verdt flere titalls millioner kroner. Frisk overtar som sponsor for cupen for menn, og i tillegg til en sentral rolle i «Jenteløftet» ønsket de å være hovedsponsor i to toppserieklubber.

Ifølge Aftenposten er avtalen verdt rundt 3 millioner kroner for hver klubb fordelt på fem år. Fotballforbundet fikk selv lov til å velge ut to blant de 12 klubbene i kvinnenes toppdivisjon.

– Vi overlot til NFF å komme forslag om hvilke klubber vi var best tjent å samarbeide med, sier viseadministrerende direktør i Sparebank 1 Skadeforsikring, Turid Grotmoll.

Forbundet er forberedt på at avtalen kan utløse noe støy.

– Mange klubber kunne ha bidratt godt, men vi mener at Stabæk og Kolbotn er de to som kan levere best. Begge har gode organisasjoner og administrasjoner. Kolbotn har en av de største medlemsmassene, og Stabæk (tidl. Asker) er den mest spennende klubben i forhold til den satsingen de gjør nå, sier fotballforbundets kommersielle direktør Ronny Aasland.

Røa-leder Harald Nickelsen vil ha en forklaring fra fotballforbundet. Foto: Scanpix.Røa-leder Harald Nickelsen vil ha en forklaring fra fotballforbundet. Foto: Scanpix.

Røa reagerer kraftig på avtalen.

–600.000 i året er ekstremt mye penger for en kvinneklubb. Jeg er meget overrasket over at NFF kan plukke ut to klubber, det er langt unna det de skal gjøre. Vi vil be om en forklaring, ja vi vil kanskje også be om en tilføring på 600.000, sier Røa-leder Harald Nickelsen til Aftenposten.

Han omtaler det hele som «meget kontroversielt».

NFFs kommersielle direktør er forundret over de sterke reaksjonene fra Røa.

– Jeg må minne Røa om at de var den første klubben som fikk nyte godt av vårt «Jenteløft». NFF skaffet Røa muligheten til å arrangere Hafslund Cup, som gir 1 millioner kroner i inntekter. I en femårsperiode. Det er sånn vi jobber og sånn vi kommer til å jobbe uansett hvor mye kjeft vi får, sier Aasland. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus