Frp foreslår krisepakke på 41 milliarder

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein. Foto: Scanpix
Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFrp legger torsdag dag fram sin alternative krisepakke. Partiet slår i bordet med 41 milliarder kroner. Økt minstefradrag og forsering av veiprosjekter er de mest kostbare tiltakene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps listetopp i Nord-Trøndelag, Robert Eriksson, mener dagens situasjon krever «ekstraordinære tiltak»:

– Jeg tror vår pakke ligger nærmere det ekspertene mener er nødvendig, enn det regjeringen kommer med på mandag. Og hvis de ikke er villige til å strekke seg like langt som oss, frykter jeg at vi vil oppleve en betydelig økning i arbeidsledigheten gjennom våren og sommeren, sier stortingsrepresentanten til Adresseavisen.

Offentlige prosjekter

Bare en firedel av totalpakken vil gå til kommuner og fylkers vedlikeholdsetterslep og investeringer – totalt 9,5 milliarder.

– Disse pengene skal sørge for offentlige prosjekter som det ellers ikke ville blitt noe av – vedlikehold av bygninger, jernbaneutbygging og veier. Vi kunne sikkert brukt enda mer penger på kommunene, men det viktigste er at tiltakene er konkrete og at de hjelper en bransje som sliter veldig. Når vi har fått hjulene i gang igjen, kan det også hende at det er behov for flere tiltakspakker, sier Eriksson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skattelette til folk flest

Partiet satser ikke overraskende på betydelige skatte- og avgiftslettelser.

Minstefradraget skal heves med 9 milliarder og 4 milliarder går til å redusere drivstoffavgift.

Fremskrittspartiet vil gi folk flest skattelettelser på 10 milliarder kroner.

– Vi går inn for store skattelettelser i personskatten for både lønnstakere og pensjonister, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Om personskatten senkes med 10 milliarder kroner, vil det gi en vanlig lønnstaker et skattelette på 3.500 kroner mens de fleste pensjonistene får 4.800 kroner mer å rutte med, sier Leirstein. (©NTB)