Meny

Anna Maria Espinosa: «Glowing With You» (Bonnier Amigo)

Det lille ekstra

Anna Maria Espinosa. Foto: Tomas Näsström

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmen til Anna Maria Espinosa sitter som et skudd.

«Glowing With You»«Glowing With You»

Svenske Anna Maria Espinosas debutalbum, «Glowing With You», består av låter skrevet av kremartister som for eksempel Anders Wendin (Moneybrother), The Concretes, Andreas Mattsson (Popcicle), Nicolai Dunger og Theodor Jensen (The Plan). Noe som fungerer aldeles utmerket all den tid Espinosas vakre stemme tilfører låtene det lille ekstra alle snakker om. Anna Maria fikk faktisk inn så mange sanger at hun måtte takk nei til bidrag fra renommerte låtskrivere som Ed Harcourt, Markus Krunegård og Marie Bergman.

På «Glowing With You» smeltes soul, pop, rock, americana og funk sammen på elegant vis. Da jeg hørte den Kate Bush-aktige «Sparrow» første gang ble jeg faktisk litt mo i knærne. Og det er jo gøy.

Åpningslåta «A Little Moonlight» legger lista høyt, men Anna Maria river aldri selv om det ved et par anledninger er nære på. Firkløveret «Glowing With You», «Time Is All We Have», «Sparrow» og «What If My Heart Skipped A Beat», som kommer på rekke og rad, er sågar dunderbra.

Når det er sagt, Anna Maria må dele mye av æren med produsent Jari Haapalainen (Moneybrother, Eldkvarn med flere), som foruten å ha skrevet et av platas beste spor, «Time Is All We Have», har formet lyden ved hjelp av både stålkontroll og lekenhet. Mon tro om han ikke hadde hodet fullt av Phil Spector da enkelte av låtene ble skrudd sammen?

Ved hjelp av alt fra synthesizere, blåsere, trekkspill, trommemaskiner og steelgitarer styres låtene i flere retninger uten at ringen brytes.

Det faktum at Kevin Rowland (Dexys Midnight Runners) smeltet totalt da han hørte Anna Marias stemme første gang, er bare med på å underbygge det faktum at hun har kommet for å bli. Men neste gang forventes det at hun også bidrar med egne låter. Noe som, i mitt hode, er et must om man skal ta steget opp på øverste hylle.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus