– Ble alkoholiker som tiåring

For et år siden fant  politiet først en død person, siden en til, på gården i Søndre Land i Oppland. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
For et år siden fant politiet først en død person, siden en til, på gården i Søndre Land i Oppland. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX

<pFaren skjenket ham alkohol og ga ham juling, mens moren var for ruset til å gripe inn. I Gjøvik tingrett skildret drapstiltalte Knut Arne Thorstensen en barndom preget av fyll, bråk og juling.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På spørsmål fra sin forsvarer, advokat Johnny Veum, fortalte 34-åringen onsdag om oppveksten og møtet med halvsøsteren som førte ham til Vollheim gård i Søndre Land.

– Jeg vokste opp i et alkoholikerhjem. Fra jeg var liten ble jeg skjenket alkohol for å holde meg rolig. Faren min orket ikke å ha meg rennende rundt. Min oppvekst var juling og alkohol, sa Thorstensen.

Nærmest ham i rettssalen sitter Berit Thorstensen. Halvbroren har gjennom sin forklaring om de to drapene på småbruket, trukket både henne og hennes kjæreste Ronny Kjeldsen til forbrytelsene.

Fram til historiene om oppveksten kom, har Berit Thorstensen ikke vist noen synlige reaksjoner på halvbrorens utsagn, men forklaringen om den alt annet enn lykkelige oppveksten gjorde tydelig inntrykk også på henne.

Allerede som tiåring begynte han selv å drikke alkohol regelmessig, samtidig som han eksperimenterte med hasj. I slutten av tenårene ble det andre typer narkotika og etter hvert mye amfetamin. Mens han bodde på småbruket har han forklart at han nærmest gikk konstant ruset og at han derfor husker lite.

Personvernpolicy