AIG bryter med United

I dag står det AIG på brystet til Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney. Det blir det slutt på. Foto: Scanpix.
I dag står det AIG på brystet til Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney. Det blir det slutt på. Foto: Scanpix.

<pDen økonomisk skakkjørte forsikringgiganten AIG kommer ikke til å forlenge avtalen som draktsponsor for Manchester United. United mottar i dag rundt 200 millioner kroner per år fra AIG.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For ikke lenge siden holdt AIG på å gå over ende da den finansielle verdenskrisen herjet som verst, men forsikringsselskapet ble i siste liten reddet av den amerikanske staten.

Nå er det klart at selskapet ikke kommer til å fornye samarbeidet med fotballklubben Manchester United når sponsorkontrakten går ut i mai neste år.

Men Manchester United henger ikke med hodet av den grunn.

- Klubben er i dialog med en rekke toppselskaper i hele verden, og har fått så god respons at vi føler oss trygge på en avtale som gir oss mer enn de 19 million pundene AIG bidrar med årlig, sier en talsmann.

Sponsoravtalen mellom AIG og Manchester United skal ha kostet 710 millioner kroner for fire sesonger, og den skal ha vært blant de største i sportsverdenen.

Som følge av redningspakken har AIG vært nødt til å kutte en rekke utgifter. Tidligere har selskapet kunnet ut sponsingen av det amerikanske Davis Cup-laget i tennis.

Klubben leder for tiden Premier League i England, med samme poengsum som Liverpool.

Personvernpolicy