Få vanekriminelle blant pågrepne demonstranter

Ikke som man trodde: Få vanekriminelle blant demonstrantene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.
Ikke som man trodde: Få vanekriminelle blant demonstrantene. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.

<pDe fleste av de totalt 194 innbrakte personene etter de to demonstrasjonene i Oslo 8. og 10. januar har ikke tidligere vært registrert av politiet for kriminelle forhold eller handlinger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen få var tidligere registrert for mindre forhold, men det ble også innbrakt personer som tidligere er registrert for mye og til dels grov kriminalitet.

I forbindelse med de to demonstrasjonene mot Israels krigføring i Gaza ble 34 personer pågrepet torsdag 8. januar, mens 160 personer ble pågrepet lørdag 10. januar. De aller fleste ble pågrepet fordi de nektet å fjerne seg på politiets anmodning.

De fleste bor i Oslo (143 personer), men noen kommer fra Oslos nabopolitidistrikter.

Av de 194 var 161 norske statsborgere (83 prosent), mens 33 personer hadde et annet statsborgerskap. 122 var over 18 år, mens 72 var under 18. Andelen under 18 år ligger på 37,1 prosent for de to demonstrasjonene sett under ett. Det var flere mindreårige pågrepne under den siste demonstrasjonen 10. januar.

Det var flest menn blant de innbrakte demonstrantene. Fra den første demonstrasjonen var 33 av 34 innbrakte menn, fra den andre var 143 menn og 17 kvinner.

De som ble innbrakt, vil bli fulgt opp individuelt ved sin lokale politistasjon for å forebygge at lignende episoder gjentar seg. (©NTB)

Personvernpolicy