Ted Kennedy kollapset etter innsettelse

ILLEBEFINNENDE: Senator Ted Kennedy skal ha kollapset under Obamas innsettelseslunj tirsdag. FOTO: Scanpix
ILLEBEFINNENDE: Senator Ted Kennedy skal ha kollapset under Obamas innsettelseslunj tirsdag. FOTO: Scanpix

<pDen amerikanske senatoren Ted Kennedy kollapset tirsdag under en lunsj i forbindelse med innsettelsen av president Barack Obama. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyrået CNN.

Kennedy fikk i fjor konstatert hjernesvulst. Han var tidlig ute med å gi sin støtte til Barack Obama da Demokratenes presidentkandidat skulle nomineres.

Ambulansepersonell er nå på Capitol Hill for å ta hånd om Kennedy. I følge CNN skal den 91 år gamle senatoren Robert Byrd ha vært den første som fikk helseproblemer. Byrd har allerede blitt hjulpet av helsepersonell.

Støttespiller

BBC melder at det var en politibetjent som først oppdaget Kennedys kollaps. Han skal ha ropt høyt etter legepersonell.

Ted Kennedy var en av de fremste forkjemperne for Obamas kandidatur som president. Kennedy har hele tiden snakket åpen om egen helsetilstand, og uttalte like etter presidentvalget at han ville kjempe om å holde seg i live til dagen hvor Obama ble innsatt som president.

- Smilte

Senator Orrin Hatch, en trofast venn av Kennedy i Senatet, sier til CNN at han fulgte Kennedy til ambulansen.


- Jeg vet ikke hva det var, men det virket som et slags anfall, og det virket som det var vondt for ham. Likevel smilte han da ambulansen kjørte. Det var hans typiske irske smil, så han kommer seg nok raskt, forteller Hatch.

Obama innledet sin tale etter lunsjen klokken 20.51 med å si at hans tanker akkurat nå er hos Ted Kennedy og hans famile.

Personvernpolicy