Obama tatt i ed

Obama tatt i ed
Obama tatt i ed

<pBarack Hussein Obama jr. er tatt i ed som USAs 44. president.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om:

Innsettelsen av Barack Obama som president - fra norske og utenlandske nettsteder

Foran flere millioner fremmøtte ble Barack Obama tatt i ed som USAs 44. president. – USA er et land i krise, men har også valgt håpet fremfor frykten, understreket han.

– Jeg, Barack Hussein Obama, sverger høytidelig at jeg trofast vil utøve embetet som president i De forente stater, og etter beste evne bevare, beskytte og forsvare De forente staters grunnlov, sa Obama med hånden på den samme Bibelen Abraham Lincoln brukte da han ble tatt i ed i 1861.

Verden ønsker Obama velkommen

President Obama sa i sin innsettelsestale at USA er midt i en krise ettersom landet både er i krig og har en sterkt svekket økonomi. Obama la vekt på USAs vanskelige situasjon idet han tar over ledelsen av verdens mektigste land.

Men han sa også at USA har valgt håp fremfor frykt.

Han gjorde det klart at USA er klar til å ta ledelsen nok en gang, samtidig som han lovet den muslimske verden en «ny vei framover».

Flere millioner mennesker hadde tirsdag tatt plass på National Mall i Washington, som strekker seg fra Capitol Hill til Lincoln Memorial, hvor avdøde Martin Luther King i 1963 holdt sin berømte tale «I have a dream».

Rundt 4.000 lokale politifolk og 4.000 fra 96 andre politidistrikter fra hele USA var utplassert i Washington for å ivareta sikkerheten rundt innsettelsen. I tillegg var selvsagt folk fra sikkerhetstjenesten, FBI og Kongressens egen politistyrke på plass.

Obama tok også opp den vanskelige økonomiske situasjonen i USA, og sa landets problemer skyldes grådighet og uansvarlighet. Vi ikke kan ha fremgang hvis landet bare gir fortrinn til de velstående, sa han og lovet å skape nye arbeidsplasser. (©NTB)

Personvernpolicy