Bannlyst for hets av Campbell

Flere er bannlyst fra fotbalkamper i lang tid framover etter å ha hetset Sol Campbell (bildet). Foto: Scanpix.
Flere er bannlyst fra fotbalkamper i lang tid framover etter å ha hetset Sol Campbell (bildet). Foto: Scanpix.

<pFire menn ble tirsdag bannlyst fra fotballkamper i tre år etter å ha erklært seg skyldige i tiltalen om å ha hetset Sol Campbell.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju andre som er tiltalt for det samme erklærte seg ikke skyldig da saken ble innledet. Tiltalene stammer fra en kamp mellom Portsmouth og Tottenham i september i fjor.

Campbell gjorde seg evig upopulær blant Tottenham-fans da han i 2001 forlot klubben til fordel for erkerival Arsenal. Siden 2006 har han vært Portsmouth-spiller, men fortsatt hetses han hver gang han spiller mot Tottenham.

Under kampen på Fratton Park reagerte flere tilskuere på taktfaste rop med rasistisk og homofobisk innhold rettet mot Campbell, og politiet identifiserte flere av dem som deltok aktivt i ropene.

– Dere er sikkert hederlige medlemmer av samfunnet, men oppførte dere som dyr den dagen, som en flokk, sa dommer Susan Waddle til de fire som erklærte seg skyldig. De er bannlyst fra fotball i tre år, må betale 3700 kroner hver i bot og 1200 kroner i sakskostnader.

– Uansett om herr Campbell ble såret, så reagerte mange hederlige folk sterkt på det de måtte høre, og det gjør også denne retten. Alle som hengir seg til slik motbydelig oppførsel vil bli straffet strengt. (©NTB)

Personvernpolicy