– Heroindosen var ikke sterk nok

Ronny Kjeldsen (til h.) med  forsvarer, Espen Wangberg (til v.) møtte mandag i Gjøvik tingrett, tiltalt for drap i Søndre Land. Også Knut Arne Thorstensen og Berit Thorstensen er tiltalte for drapet på Jan Petter Aarstad.
Ronny Kjeldsen (til h.) med forsvarer, Espen Wangberg (til v.) møtte mandag i Gjøvik tingrett, tiltalt for drap i Søndre Land. Også Knut Arne Thorstensen og Berit Thorstensen er tiltalte for drapet på Jan Petter Aarstad.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen heroindosen som skulle ta livet av Jan Petter Aarstad viste seg å ikke være sterk nok, sa drapstiltalte Knut Arne Thorstensen i Gjøvik tingrett på Lillehammer tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thorstensen fortalte at han, søsteren Berit og hennes kjæreste Ronny Kjeldsen var sammen om å planlegge drapet på Jan Petter Aarstad høsten 2006. Det var Thorstensens eget forslag å gjøre det med en overdose heroin.

Planen var at Aarstad skulle drepes med en overdose heroin og forlates i et tomt noen kilometer fra Vollheim gård på Søndre Land.

– Det er en lettvint utgang, sa 34-åringen i retten.

Han sa at alle var lei av å ha 41-åringen på gården. Han ødela ting og var irriterende. Flere alternativer ble drøftet, blant annet om de skulle ta offeret med til fjells og dumpe ham i en myr, eller om de skulle etterlate ham i Oslo.

Til slutt ble planen at de skulle gi Aarstad en overdose heroin og forlate ham i et tomt hus noen kilometer unna. Aarstad fikk sprøyten i bilen og sovnet uten å gå inn i det tomme huset, forklarte 34-åringen. Han trodde ikke blandingen i sprøyten var kraftig nok.

– Ut ifra fargen på sprøyta så ikke den ut som en overdose for meg. Jeg visste at Jan Petter hadde testet heroin før, sa Knut Arne Thorstensen.

Han forklarte at han kjørte tilbake til Vollheim gården med den sovende mannen ved siden av seg i bilen. Senere skal de to andre ha vært med da Aarstad ble begravet i brønnen.