Skulle løslates om få måneder

Drapsdømte Stig Millehaugen (39) er siktet for drapet  på Haugerudi går. Foto: Scanpix
Drapsdømte Stig Millehaugen (39) er siktet for drapet på Haugerudi går. Foto: Scanpix

<pDrapsdømte Stig Millehaugen (39) skulle etter planen løslates i løpet av første halvår i år, opplyser regiondirektør Ellinor Houm i Kriminalomsorgen Region Øst.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun opplyser til NTB at Millehaugen i oktober 2007 hadde sonet to tredeler av straffen. Han fikk i 1993 en dom på 17 års fengsel for drap og ran, og en dom i 2003 for våpenbesittelse under en periode på rømmen i 2000-2001.

Les også: Millehaugen siktet for drap på gjengleder

Mann pågrepet og siktet for drap i Oslo

Houm opplyser at mellom 75 og 80 prosent av de innsatte slipper ut etter to tredels soning.

Gradvis utslusing

Millehaugen ble, i motsetning til flertallet, ikke løslatt etter å ha sonet to tredeler av straffen. Han ble overført til Bastø fengsel, og deretter i juli 2008 til Sandaker overgangsbolig i Oslo for åpen soning.

På Sandaker hadde han frigang, og han var i arbeid. Mandag ettermiddag, da drapet skjedde som han nå er siktet for, hadde han permisjon. Oppholdet på Sandaker er den mest åpne soningen før løslatelse.

– Det er siste ledd i progresjonskjeden i en gradvis utslusing under kontrollerte former, sier Houm.

Lager rapport

Kriminalomsorgen Region Øst lager nå en rapport til Kriminalomsorgens sentrale forvaltning (KSF) om Millehaugens soningsforløp, og de vurderinger som er foretatt. Houm opplyser at KSF har vært orientert underveis.

– Han har sonet i mange år. De siste årene er soningen gjennomført som den skulle, uten tegn på noe galt, sier Ellinor Houm.

Hun påpeker ellers at Millehaugen foreløpig er siktet for drapet på Haugerud mandag kveld. (©NTB)

Personvernpolicy