Mann pågrepet og siktet for drap i Oslo

HENRETTET: En person ble mandag funnet død i en utbrent bil i Haugerudveien i Oslo. Det antas at personen var skutt i hodet, og politiet har nå pågrepet og siktet en navngitt, mistenkt person. FOTO: Scanpix
HENRETTET: En person ble mandag funnet død i en utbrent bil i Haugerudveien i Oslo. Det antas at personen var skutt i hodet, og politiet har nå pågrepet og siktet en navngitt, mistenkt person. FOTO: Scanpix

<pEn mann er pågrepet og siktet for å ha drept en mann på Haugerud i Oslo mandag kveld, opplyser politiet til NTB.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har pågrepet en mann i en leilighet i Oslo. Mannen er siktet for drapet på Haugerud, sier Anne Marie Kollhus ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Flere medier meldte mandag kveld at den antatte gjerningsmannen er tidligere drapsdømt.

Les også: Mann funnet omkommet i utbrent bil i Oslo

I følge Dagbladet skal sentrale kilder i gjengmiljøet ha bekreftet at den drepte er en sentral lederskikkelse i gjengmiljøet i Oslo. Kilder i politiet har ovenfor avisen bekreftet disse opplysningene. Avisen skriver videre at gjerningsmannen skal være en innleid torpedo med flere tidligere dommer, men mannen skal ikke ha tilknytning til gjengmiljøet.

Slutten av soning

Den første dramatiske meldingen om hendelsen på Haugerud ble ringt inn til politiet i 18.30-tiden mandag kveld. Den gikk ut på at en person var skutt i en bil i Haugerudveien. Like etter ble det meldt om en bilbrann samme sted.

Store politistyrker ble sendt til stedet, og der fant de den utbrente bilen. Inni bilvraket lå levninger av en mann.

Ifølge VG Nett har vitner opplyst til politiet at en tidligere drapsdømt 39-åring ble sett i området rundt Haugerud senter i det aktuelle tidsrommet. Mannen er tidligere også dømt for ran og skal være i sluttfasen av soningen etter flere år bak murene.

Kompis skutt

Ansatte på Esso-stasjonen på Haugerud forteller at en ung mann kom løpende inn på bensinstasjonen tidlig mandag kveld og ville gjemme seg på bakrommet. Mannen var veldig redd og ropte til betjeningen at de måtte ringe politiet fordi noen ville drepe ham.

De ansatte låste bensinstasjonen, men det kom ingen truende personer. Noen ungdommer på stedet hjalp mannen med å ringe til politiet.

– Mannen var livredd og sa at han hadde sett kompisen bli skutt og drept i en bil i Haugerudveien, sier en av ungdommene som var på bensinstasjonen til NTB.

Mannen ble tatt hånd om av sivilt politi.