Mester Ege fyrte opp Norge

STENGTE BURET: Norges målvakt Steinar Ege spilte mesterlig under mandagens kamp mellom Norge og Egypt under håndball-VM i Kroatia.

<pEt ellevilt Steinar Ege-show satte Norge på sporet av noe stort. Egypt ble knust 30-20 i håndball-VM mandag. </p

Bare kontinuerlig behandling gjorde 36-åringen kampklar etter krampeproblemer.

Ege reddet de åtte første skuddene i kampen. Flere av paradene var av superklasse, deriblant på et straffekast. Utespillerne grep sjansen keeperen ga dem og førte 6-1 etter 11 minutter.

På det meste sto det hele 11-4.

Bjarte Myrhol kom på banen med brukket nese fra Brasil-kampen. Det stoppet ham ikke fra å drive ren terror inne på streken.

I forsvar var Myrhol, Stian Vatne og Erlend Mamelund som en fengselsvegg for egypterne – høy, tykk og så godt som umulig å beseire.

Stor mulighet

Norge kan nå helt styre egen skjebne i VM. Flere lag er beseiret og vil gå bak de norske gutta på innbyrdes oppgjør ved eventuell poenglikhet.

Brasils sensasjonsseier (32-30) over serberne åpnet VM-dørene på vidt gap for Norge. Nå er muligheten god for å ta med minst to poeng til hovedrunden.

Og med triumfer over Serbia (onsdag) og Danmark (torsdag), er Norge videre med full pott (fire).

Oppgjøret mot serberne lukter av ren håndballkrig. Serbia må vinne. Norge trenger minst uavgjort for avansement.

Det vil i så fall skje kvelden før duellen mot europamester Danmark.

Uten tap

Robert Hedin har nå ti kamper uten tap som norsk sjef. Forsvarsspillet kan stoppe alle, og Eges timing av formen er smakfull.

I angrep viste Erlend Mamelund at han stadig vokser. Kristin Kjelling er som nytent i landslagsdrakten. Håvard Tvedten opptrer stabilt på toppnivå.

Egypt er ikke av Serbia eller Danmarks klasse. Likevel var seieren nok et skritt i riktig retning for et ferskt norsk mannskap.

Egypt kom raskt opp på 14-12 etter pause. Men så spikret snekker Ege nok en gang igjen mellom stengene.

Stian Vatne rushet inn 15-12. Like etter var Kjelling i farten og skjøt inn 16-12.

Resten ble en seiersdefilering. Nå er alt i norsk-svenske hender før de to siste kampene.