- Liverpool vinner 2-0

TILBAKE: David Johnson, eks Liverpool- og Evertonspiller, tror Fernando Torres igjen er med på å avgjøre det klassiske Mersyesidederbyet. Her fra kampen på Anfield i fjorårets sesong. (Foto: Scanpix)
TILBAKE: David Johnson, eks Liverpool- og Evertonspiller, tror Fernando Torres igjen er med på å avgjøre det klassiske Mersyesidederbyet. Her fra kampen på Anfield i fjorårets sesong. (Foto: Scanpix)

<pI kveld er det klart for det klassiske Merseysideoppgjøret på Anfield mellom Liverpool og Everton. Tidligere Liverpool- og Everton spiller, David Johnson, mener det er sesongens viktigste kamp for begge lag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-Everton er et av de mest klassiske byderbyene i verden. I kveld smeller det i Beatlesbyen når hjemmelaget er verter på ærverdige Anfield.

Den tidligere Liverpool- og Evertonspiller, David Jonhnson, mener begge lag spiller sesongens kanskje viktigste kamp.

- Liverpool har regjert toppen av ligaen så og si hele sesongen, men nå er Manchester United på full fart fermover. Liverpool må vinne kampen, først og fremst for å legge press på United, sier David Johnson til ABC Nyheter.

Midtbaneduellen

David Johnson er en av få fotballspillere som har spilt for begge klubbene i Liverpool by. Han startet sin karrière i Everton, fra 1969-1972, hvor han fikk 49 kamper og scoret elleve mål. Etter noen år i Ipswich gikk så turen til Liverpool Football Club. Han ble en formidabel suksess på Anfield i perioden 1976-1982 med hele 55 mål på 148 kamper. I `82 ble han hentet av Evertons mest meritterte manager gjennom tidene, Howard Kendall, tilbake til Goodison Park.

Eks Liverpool-og Evertonspiller, David Johnson, tror hjemmelaget trekker det lengste strået i kveld. (Foto: Anders Lindstad, ABC TV)Eks Liverpool-og Evertonspiller, David Johnson, tror hjemmelaget trekker det lengste strået i kveld. (Foto: Anders Lindstad, ABC TV)

Johnson mener kveldens kamp blir avgjort på midtbanen.

- Det kommer til å være mange «dueller i duellen», men det laget som vinner kampen om midtbanen vil stikke av med seieren. Everton har vært sterke den siste tiden, men Liverpool på Anfield er ekstremt vanskelig. Begge lag har gode og kreative midtbaner, men jeg anser Liverpool for å være det sterkeste laget, fortsetter Johnson som i dag jobber i Liverpool Football Club.

Torres?

I årets første byderby, på Goodison Park i september, vant Liverpool 2-0. Begge scoringene ble satt inn av det spanske vidunderbarnet Fernando Torres. Spanjolen har vært skadet en lang periode, men har figurert i troppen til Liverpool den siste tiden. Johnson tror Torres starter kveldens batalje.

- Man kan egentlig aldri vite med Rafa Benitez, men jeg både tror- og håper- at Torres starter kampen i kveld. Vi vet jo ikke hva som foregår bak de lukkede dører, men så lenge Torres erklæres helt frisk så tror jeg han slipper til fra start i kveld.

Til tross for at Jonson totalt har 89 kamper for «The Toffees» omtaler han hele tiden Liverpool som «we» gjennom intervjuet. Det er liten tvil om hvilket lag som ligger Johnsons hjerte nærmest.

2-0

Dersom kampen i kveld ender med hjemmeseier, vil det i så fall være seier nummer 200 for Liverpool på Anfield i Premier League-sammenheng. Johnson er optimistisk foran «The Battle of Merseyside».

- Det kommer til å bli en svært tett, tøff og trolig også jevn kamp. Historien viser at disse kampene er vanskelig å spå på forhånd, men om jeg skal komme med et tips så vil jeg si 2-0 til Liverpool, og med ett mål i hver omgang. Det vil ikke overraske meg om Sami Hyppiä scorer på en corner eller et frispark. I tillegg tror jeg både Steven Gerrard og Fernando Torres kommer til muligheter i løpet av kampen. En av dem vil også putte slik at det ender med 2-0 til Liverpool.

Til tross Evertons mange skader har laget imponert Johnson denne sesongen.

- Selv om David Moyes har satt sammen et meget sterkt lag, og dèt at de har Champions League-spill neste år innen rekkevidde, så tror jeg de kommer til kort i kveld. Everton vil merke at Fellaini er suspendert og det faktum at de så og si ikke har friske angripere i stallen.

- Liverpools sterke defensive organisering, og repertoar fremover på banen, gjør sitt til Everton ikke scorer og at Liverpool scorer to, sier Johnson i det han er på vei inn på Anfield for å forberede seg til kveldens storkamp.

Kveldens oppgjør på Anfield er første av to kamper mellom byrivalene denne uken. Kommende søndag møtes de igjen, da til kamp i FA-cupens fjerde runde.

Personvernpolicy